Hjem Nyheter Australia tar kvelden?

Australia tar kvelden?

Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Kanskje blir det kveldsløp for Dennis Hauger når han kommer tilbake til Australia neste gang? Photo Agency // Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool
Arrangørene av Australia Grand Prix vurderer å flytte løpet til kvelden – alt for å sikre flere seere og høyere inntekter til løpet som tradisjonelt har startet F1-sesongen.

Årets F1-løp i Australia startet klokken 15:00 lokal tid, det betyr i praksis at mye av helgen foregår på en tid som er natt, eller tidlig morgen i Europa.

I Norge startet årets løp 07:00. Britene måtte opp enda en time tidligere, og på den amerikanske østkysten var det ved midnatt.

Om løpet blir flyttet til 20:00 lokal tid, vil det sørge for at vi i Europa kunne se løpet klokken 12 – noe som ville betyr flere seere, og høyere inntekter.

I tillegg vil det gi arrangørene en mulighet til å forvandle arrangementet til en heldagsfestival, noe som igjen ville tiltrekke seg flere lokale tilskuere.

– Jeg tror det kunne fungere. Det ville blitt et fantastisk skue, men også veldig bra for å nå ut til flere seere over hele verden. Det krever imidlertid infrastruktur – ikke minst i form av lys og tilgang på strøm, men kostnadene knyttet til dette har blitt mindre de siste årene, sier Paul Little, som har vært sjef for Australia Grand Prix siden 2019.

Han har vært i Singapore flere ganger, og at sier han vet at førerne elsker det.

Albert Park har en avtale som strekker seg helt frem til 2035, så de investeringene som må gjøres vil i så fall få gode muligheter til å betale seg tilbake.