Hjem Nyheter Lawson med god sesongstart i Japan

Lawson med god sesongstart i Japan

Haugers kanskje fremste rival i kampen om et Formel 1-sete fikk en god sesongstart i Japan.

Joakim Stenløs – levert i samarbeid med parcferme.no

Etter to sesonger i Formel 2 har Liam Lawson tatt turen til japanske Super Formula hvor han skal prøve å følge samme vei til Formel 1 som Pierre Gasly har gjort før han.

Etter å ha blitt nummer tre i sesongens første kvalifisering avanserte han frem til førsteplass og til slutt seier i det første løpet som ble kjørt på lørdag. To sekunder bak han fulgte Red Bull-juniorens 33 år gamle teamkamerat Tomoki Nojiri, som startet løpet fra pole position lørdag morgen norsk tid.

I søndagens kvalifisering var det igjen Nojiri som var raskest av alle, og denne gangen kom japaneren som vant Super Formula i 2019 og 2020 også først over målstreken. Lawson kom på sin side inn som nummer fem etter å ha startet helgens andre løp fra fjerde startposisjon.

Med en god sesongstart legger Lawson press på vår egen Dennis Hauger og de andre Red Bull-juniorene i kampen om et eventuelt Formel 1-sete. Hauger og resten av Formel 2-griden fortsetter sin sesong i Baku om tre uker, mens Lawson kjører sitt tredje Super Formula-løp helgen før.