Hjem Nyheter FRECA: Strålende helg for Stenshorne

FRECA: Strålende helg for Stenshorne

Foto: Dutch Photo Agency Sebastiaan Rozendaal
Det ble en fremragende helg for Martinius Stenshorne da han debuterte i Formula Regional Europa denne helgen – en første- og en andreplass er fasit etter åpnigshelgen på Imola.

Tekst: Joakim Stenløs og Stein Pettersen
Foto: formularegionaleubyalpine.com

Martinius Stenshorne har denne sesongen tatt steget fra italiensk Formel 4 til Formula Regional Europa. Sesongen rullet lørdag i gang på Imola, og der fremsto det norske formelhåpet som alt annet enn en rookie.

Lørdag fra pole

Stenshorne måtte i utgangspunktet se seg slått av Premas Rafael Camara med fattige tre tusendeler i kampen om pole position, men Camara fikk i ettertid en straff fordi han ikke kjørte sakte nok under et gulflagg. Dermed startet nordmannen i pole foran Andrea Kimi Antonelli og nevnte Camara, noe han er den første rookien til å gjøre i mesterskapet siden Dino Beganovic gjorde det i sesongavslutningen i 2021.

Stenshorne hadde ingen problemer med å beholde ledelsen fra start foran Andrea Kimi Antonelli og de 31 andre bilene som jaget bak han. Etter å også ha beholdt ledelsen i to omstarter etter sikkerhetsbil ble det nødvendig med en tredje sikkerhetsbil mot slutten av løpet.

Løpene i Formula Regional kjøres på tid og teller ned fra 30 minutter. Når klokka har nådd null blir den neste runden den siste før målflagget kommer ut, men da sikkerhetsbilen måtte ut på banen for tredje gang var det såpass lite tid igjen på klokka at man besluttet å ikke restarte løpet igjen. Dermed sto Martinius Stenshorne igjen som vinner av sitt aller første løp i Formula Regional Europa.

Action også på søndagen

Søndagens løp ble ikke mindre dramatisk – og nok en gang viste Stenshorne at han ikke er redd for å gripe de mulighetene som byr seg.

Til tross for at han på søndagen startet i femte startspor – og utrolig nok klarte han å holde seg unne trøbbel på den første svingen, der Camara som startet som nummer tre gikk av og gjorde at en av mange runder med sikkerhetsbil i dette løpet.

Stenshorne kjørte imidlertid smart – og klatret til en andreplass som han holdt inn til mål.

Dermed ble det en svært sterk start på sesongen for nordmannen som nå leder mesterskapet sammenlagt.

Se opptak av det andre løpet her: