Hjem Nyheter Bekreftet: slik blir det nye sprintformatet

Bekreftet: slik blir det nye sprintformatet

Foto: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool.

Formel 1s nye sprintformat har blitt endelig bekreftet, og det nye formatet vil tre i kraft allerede kommende helg i Baku.

Joakim Stenløs

Endringen ble endelig bekreftet etter at både Formel 1-kommisjonen og World Motorsport Council har godkjent forslaget som alle teamene hadde blitt enige om. Formatet vil brukes både kommende helg i Baku, og under de fem andre sprinthelgene senere i sesongen.

I det nye formatet kjøres det kun en trening på fredag, før det samme dag kjøres en Grand Prix-kvalifisering som setter griden for søndagens løp. Lørdagen blir en ren sprintdag med en sprintkvalifisering, eller en såkalt sprint-shootout, før sprintløpet kjøres på ettermiddagen. En sprint-shootout skiller seg fra en vanlig kvalifisering ved at hvert pass er kortere. SQ1 varer i 12 minutter, SQ2 varer i 10 minutter og SQ3 varer i åtte minutter. I tillegg må førerne bruke mediumdekk i SQ1 og 2, mens de må bruke softdekk i SQ3.

Saken fortsetter under bildet

Når det kommer til gridstraffer vil straffer gitt for hendelser som skjer på under trening eller kvalifisering på fredag påvirke løpet på søndag, mens hendelser som skjer under sprint-kvalifiseringen vil påvirke sprintløpet samme dag. Skulle man få en gridstraff for en hendelse i sprintløpet vil den gjelde for Grand Prix-løpet på søndag.

Samtidig har grensen for antall motorelementer som kan brukes uten straff blitt økt fra tre til fire for ICE, Turbo, MGU-H og MGU-K. Den endringen gjelder foreløpig kun for denne sesongen.

LES OGSÅ: Russell varsler oppgraderinger i Baku