Hjem Nyheter Baku forlenger til 2026

Baku forlenger til 2026

Baku pleier å by på spennende racing. (Foto: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool)
Baku, FIA og Liberty er enige om at Formel 1 skal kjøres gjennom gamlebyen i Baku minst frem til og med 2026.

Formel 1 og arrangørene bak løpet på Baku City Circuit har vært i forhandlinger om en ny avtale for å beholde den seks kilometer lange gatebanen på kalenderen. «Positive» samtaler har pågått gjennom hele Formel 1-helgen.

Denne helgen testes for første gang det nye sprintformatet som inkluderer en egen kvalifisering for sprintløpet på lørdag.

LES OGSÅ: Dobbel pole for Leclerc

I år kjøres løpet i April, og arrangørene sier at de er fleksible med datoer enten i april eller juni, helt avhengig av F1s behov.

– Baku City Circuit har blitt en svært populær arena for Formel 1. Det er en utrolig bane som alltid leverer enorm drama, og har vært vertskap for noen av de mest spennende løpene i nyere tid. Vi er begeistret for å forlenge forholdet vårt med Aserbajdsjan og ser frem til å fortsette veksten vår sammen, sier Stefano Domenicali.

Baku har vært på Formel 1-kalenderen siden 2016, het European Grand Prix før det ble  til Azerbaijan Grand Prix i 2017.

Arrangørene mistet løpet i 2020 på grunn av COVID-pandemien, men var tilbake på kalenderen sesongen etter.

– Vi er svært begeistret for å bekrefte vårt fortsatte samarbeid med Formel 1,» sier Aserbajdsjans minister for ungdom og sport, Farid Gayibov.

Han sier at den økonomiske, sosiale og kulturelle påvirkningen av sporten på byen og landet har vært bemerkelsesverdig. Azerbajdsjan Grand Prix er en kilde til stor stolthet for hele landet og vil nå fortsette å inspirere og glede fansen vår i ytterligere tre år.

Det kan være greit å ha i bakhodet at dette Azerbajdsjan er ett av flere løp som F1 kjører i stater som er under sterk kritikk for hvordan de utøver menneskerettigheter.