Hjem Nyheter Dobbel pole for Leclerc

Dobbel pole for Leclerc

Liten tvil om at Charles Leclerc trives i Bakus gater, men helt på tampen ble det litt for mye Møllers tran.

Tekst: Simen Næss Hagen
Parcferme.no

Tidenes første rendyrkede sprintkvalifisering i Formel 1 var et faktum lørdag formiddag norsk tid, hvor resultatet setter griden til sprinløpet som kjøres senere lørdag – et sprintløp som nå ikke gir noen resultatmessige innvirkninger på søndagens hovedløp i Bakus gater i Aserbajdsjan – foruten eventuelle straffer eller store skader på bilen.

Med litt kortere tid i de tre faste kvalifiseringsomgangene enn tradisjonelt var det duket for hektisk kjøring, men de fleste klarte å holde seg greit i skinnet, tross lite treningskjøring og en tyngre mengde konkurranseelementer enn tidligere.

Dog var Logan Sargeant førstemann til å sende bilen i veggen under første del, såkalt SQ1, men han hadde en god nok tid til at han kvalifiserte til SQ2. Men på grunn av skadene fikk han ikke kjøre her, og ble med det plassert på en 15. plass.

I SQ2 var det ikke annen nevneverdig spenning, foruten hvilke 10 som rykker opp til SQ3. Men det skulle bli jevnt mellom McLaren-førerne Lando Norris og Oscar Piastri om nettopp 10.- og 11.-plassen, der det skilte kun 32 tusendeler mellom teamkameratene. Samtidig fikk Lance Stroll god hjelp av Aston Martin-kollega Fernando Alonso med dragsughjelp og sikret en plass i SQ3 med bare to hundredelers margin ned til Norris.

I siste og avgjørende pass var det i utgangspunktet ikke annen dramatikk foruten en tradisjonell avslutning på en kvalifisering. Det skulle handle om Leclerc og Red Bull igjen, Alexander Albon viste igjen positive takter i sin Williams, og det endte med ny pole position til Charles Leclerc.

Om ikke med et nødskrik, så skal han dog være glad for at han satte en god nok tid på sitt første forsøk i SQ3. Monegaskeren endte nemlig i veggen i sving 5 på sitt siste forsøk, og ødela således også for teamkamerat Carlos Sainz sine sjanser til å avansere. Han kunne dog trille ut runden for egen maskin og med en halv frontvinge mindre.

Men ingen av Red Bull-førerne kunne utfordre Leclercs første bestetid. Men i motsetning til fredagens hovedkvalifisering så var det Sergio Perez som nå var raskest av de marineblå, og tok Verstappen med halvannet tidel på siste forsøk.