Hjem Nyheter Perez vant sprinten i Baku

Perez vant sprinten i Baku

Foto: Bryn Lennon Getty Images) / Red Bull Content Pool
Sergio Perez tok seg forbi Charles Leclerc og vant sprintløpet i Bakum, Max Verstappen var borti George Russell på første runde og var svært misfornøyd.

Det var Sergio Perez som var raskest da helgens sprintløp i Baku ble avgjort foran George Russell og Verstappen som bare ble nummer tre etter å ha fått skade i en kontroversiell duell med engelskmannen i starten av løpet.

Russell fikk en bedre start enn Verstappen fra andre rad, og de to førerne hadde lett kontakt flere ganger gjennom de første  svingene før Russell klarte å komme foran. Det var ikke  Verstappen fornøyd med – og konfronterte Russell umiddelbart etter løpet .

Russell kunne imidlertid ikke holde seg foran lenge. Yuki Tsunoda krashet og sørget for at sikkerhetsbilen måtte ut, og da restarten gikk klarte Verstappen å passere Russell og gjenerobre tredjeplassen.

Perez fikk hjelp av DRS-vingen, og hadde små problemer med å passere Leclercs Ferrari kort tid etter omstarten, derfra fortsatte han å øke avstanden og sikret sin andre seier i 2023, etter at han også vant Saudi Arabia GP.

Verstappen slet med å utfordre Charles Leclerc – han hadde tydlig skader på sin RB19 – blant annet et hull i sidepoden.

Samtidig som Russell mistet tredjeplassen til Verstappen, ble Lewis Hamilton passert for femteplassen av Carlos Sainz, og endte til slutt på en syvendeplass etter også blitt passert av  Fernando Alonso.

Lance Stroll kom seg forbi Alex Albon og tok det siste poenget i dagens sprint.