Hjem Nyheter Hauger slet med oppsettet: – Det har ikke vært lett

Hauger slet med oppsettet: – Det har ikke vært lett

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool.

Dennis Hauger forklarer hvorfor oppholdet i Baku ble årets hittil svakeste løpshelg for både ham og teamet.

Simen Næss Hagen – levert i samarbeid med parcferme.no

Etter at Hauger krasjet fra sprintseier lørdag var det duket for nye sjanser i søndagens hovedløp, men fra femte startposisjon ble det kun en syvendeplass i mål og en sjetteplass på den endelige resultatlisten etter at Victor Martins ble diskvalifisert.

Og det var ikke bre Hauger som slet, de åtte poengene ble de eneste MP Motorsport tar med seg fra Baku. Det som kunne blitt to pallplasser for MP Motorsport lørdag endte i stedet med brutte løp for begge førerne etter at Dennis selv gikk i murveggen før teamkamerat Jehan Daruvala makteløst endte opp under bilen til Victor Martins som også hadde krasjet i veggen.

Søndagen skulle også bli tung for inderen som foruten å mangle tempo også fikk en ti sekunders straff for farlig innkjøring på banen etter å ha vært utenfor i sving én. Dermed var han ute av lasset, mens Hauger karret til seg en syvendeplass etter et løp som i bestefall kan karaktiseres som middels.

Dekktemperatur til besvær

Nå tar Hauger bladet fra munnen om hvorfor dette ble en vanskelig helg for ham og teamet, og spesielt under hovedløpet søndag.

– Vi slet hele løpet med å få temperatur i dekkene. De første fem rundene på begge dekkene var ganske vanskelig. Etter det klarte man å være rundt der, men det var ikke noe ekstra fart og vi slet med å holde følge. Vi visste at det var en bane som teamet slet med oppsettet, men vi håpet selvfølgelig å fighte om en pallplass i dag. Så litt kjipt, oppsummerer Hauger overfor Viaplay etter løpet.

Han er ikke bekymret for utviklingen framover, og tror helgens utfordringer med dekktemperatur primært handler om én ting, og det er banen de kjørte på.

– Det er oppsettrelatert om hvordan dekkene varmes i forhold til hvor mye trykk vi har i dem. Så det må vi se mer på etterpå. Vi slet med det samme i går, og det var en grunn til at vi begge endte opp i veggen. Det har ikke vært lett generelt, men må ta det videre og ta poengene nå og jobbe videre. Vi vet vi har farten på de fleste banene som er normale, sier 20-åringen.

Ingen teknisk feil

Både Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen og en rekke tilhengere gjennom sosiale medier har stilt spørsmålet om det kan ha vært noe konkret feil med bilen i kjølvannet av krasjen lørdag som påvirket tempoet i hovedløpet. Men det tilbakeviser Hauger selv på mange måter og legger forklaringen primært på hans eget tempo med de nevnte utfordringene han hadde.

– Nei, det var ikke noe feil teknisk. Men selvfølgelig, det er ting man skulle ønske var bedre, sier Aurskog-gutten.