Hjem Nyheter Leclerc-krasj ga Perez pole

Leclerc-krasj ga Perez pole

Foto: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Sergio Perez tok pole postion i Miami etter at Q3 ble avsluttet med at Charles Leclerc snurret av og førte til rødflagg.

Det ble altså Sergio Perez endte opp med å overraske alle ved å sikre seg pole position i Miami Grand Prix etter at Max Verstappen, som hadde dominert til Q3, gjorde en feil på sitt første forsøk og deretter ikke fikk sjansen til å gjøre et nytt forsøk etter Charles Leclercs krasj.

Verstappen hadde vært raskest i andre og tredje trening, Q1 og Q2 og så uovervinnelig ut. Men han kjørte bommet inn i sving 6 -på sin første Q3-runde og avbrøt.

Leclerc hadde også gjort en feil på sin første Q3-runde, og var borti veggen gjennom høyrekurven på den langstrekket, og låste hjulene. Han fullførte likevel runden og sikret seg en syvendetid – men snurret altså av i sving 6 da han forsøkte å forbedre tiden sin.

Da var det bare 1 minutt og 36 sekunder igjen på klokken, og Q3 ble naturlig nok ikke gjenopptatt. Dermed ble Verstappen stående fast på niende plass uten tid, bare foran bare Valtteri Bottas, som bare gjorde et forsøk i Q3.

Dermed følger Perez opp sin dobbeltseier i Baku med pole position i Miami. En seier på søndag ville gi ham ledelsen i mesterskapet.

Fernando Alonso starter ved siden av ham på første rad foran Carlos Sainz starter fra tredje startspor for Ferrari. Langt mer overraskende er det at han starter ved siden av Kevin Magnussen. Haas-føreren har slitt med å kvalifisere seg hele året så langt, men nådde Q3 denne gangen – mens teamkollega Nico Hulkenberg ble slått ut i Q2 og starter på 12. plass.

Alpine fulgte opp sine gode treningstider med femte og åttende plass på griden for Pierre Gasly og Esteban Ocon.

For George Russell er sjette startspor mye bedre enn hva Mercedes så ut til å være på vei til, de sto på 19. og 20. plass helt på slutten av Q1. Russell klarte å kjempe seg videre til Q3, men Lewis Hamilton ble slått ut i Q2 og starter på 13. plass.