Hjem Nyheter Leclerc: Måtte ta en sjanse

Leclerc: Måtte ta en sjanse

Charles Leclerc sier det var en kalkulert risiko som sendte ham i veggen under Q3 i Miami.

Charles Leclerc var svært irritert på seg selv etter å ha krasjet under kvalifiseringen til Miami Grand Prix. Han innrømmet imidlertid at han hadde valgt et svært aggressivt oppsett som gikk et skritt for langt. Dette førte til en feil på hans første runde i Q3, da han krasjet gjennom de krevende venstresvingene som utgjør sving 6, 7 og 8.

Dette var ikke første gangen Leclerc krasjet i denne svingen i løpet av helgen, også hans teamkompis, Carlos Sainz, hadde hadde problemer med en lett nervøs Ferrari.

LES OGSÅ: Leclerc-krasj ga Perez pole i Miami

Leclerc kalte det  uakseptabelt å gjøre samme feil to ganger, og han var skuffet over seg selv. Monegaskeren innrømmet imidlertid at han i stor grad hadde satt seg selv i denne situasjonen, ved å velge et oppsett som gjorde Ferrari-bilen enda tøffere å kjøre enn det som har vært standarden for 2023.

Han kaller det en kalkulert risiko som Ferrari er nødt til å ta for å kunne konkurrere med de overlegne Red Bull-bilene denne sesongen.

Leclerc har vist at han kan være svært rask på en enkeltrunde. Denne helgen hadde han imidlertid allerede krasjet to ganger, og innrømmer at han ikke leverte på det nivået som både han selv og teamet forventer.

Han ønsker imidlertid ikke å bruke bilen som unnskyldning.
– Jeg ønsket at bilen skulle være mer på grensen, fordi jeg visste at det var den eneste måten å være konkurransedyktig. Men i dag var ble det for mye.

Selv om han var selvkritisk, mente Leclerc at han ikke trengte å endre kjørestilen – men heller bruke den på en annen måte Q3. Han henviste mest sannsynlig til valg av oppsettvalget i kvalifiseringen.

– Jeg satte meg også i en vanskelig situasjon fordi jeg ønsket et veldig aggressivt oppsett for kvalifiseringen, vel vitende om at dette var et oppsett jeg måtte hente mest mulig ut av bilen med. Kanskje tok jeg det et skritt for langt. det må vi se på etter helgen, sa Leclerc etter kvalifiseringen.