Hjem Nyheter Verstappen med tro på seier

Verstappen med tro på seier

Foto: Mark Thompson / Getty Images) / Red Bull Content Pool
Max Verstappen mener han kan vinne Miami Grand Prix, til tross for at han bare ble nummer ni på kvalifiseringen.

Etter å ha hatt full kontroll i Q1 og Q2 gjorde Verstappen en feil i sitt første forsøk på å sette en runde i Q3 og avbrøt forsøket. Dermed hadde han bare niende beste tid da Charles Leclerc krasjet, og rødflagget avsluttet kvalifiseringen.

Til tross for sin åpenbare frustrasjon – forsterket av det faktum at Red Bull-lagkamerat og tittelrival Sergio Perez starter fra pole – prøvde Verstappen å være positiv og sa at han forventet å komme tilbake til en minste en andreplass.

– Det er selvfølgelig ikke bra, men først og fremst fikk jeg jo ikke satt noen runde – og det er bare min feil. Så dette blir vanskelig, sier Verstappen til Autosport.

Han sier at han ikke traff sporet ut av sving seks.
– Jeg følte at bilen understyrte og klarte rett og slett ikke å få bilen tilbake på linja – da kunne jeg like gjerne avbryte forsøket. Da trenger du litt flaks, og håpe på at det ikke blir rødflagg, og når det skjer så blir man selvsagt litt frustrert.

Verstappen føler seg likevel trygg på at han kan være med å gjøre opp om seieren i Miami.

LES OGSÅ: Leclerc: Jeg måtte ta en sjanse

– Vi har vært svært raske hele helgen, runden jeg satte i Q2 hadde vært rask nok til pole i Q3, så vi vet at bilen er bra. Men man må sette det sammen til en hel runde, når det gjelder.

Verstappen sier han er irritert på seg selv, men at mye kan skje i løpet.

– Det er selvsagt ikke ideelt, men det hjelper ikke å være sint eller lei seg, det hjelper ingenting.

På spørsmål om de kunne valgt en annen strategi og gått ut tidligere, legger han ikke skylden på teamet.
– Vi kunne sikkert gjort det anderledes, men på slutten av dagen er det jeg som gjør en feil – og vi planlegger selvsagt ikke med utgangspunkt i at jeg skal gjøre en feil. Det er lett å være etterpåklok, men dette er en del av risikoen på disse gatebanene.

LES OGSÅ: Leclerc-krasj ga Perez pole

Verstappen sier han ikke vil la kvalifiseringen ødelegge helgen.
– Mesterskapet vinnes ikke i morgen. Jeg har vært i denne posisjonen mange ganger før. Alt er ikke perfekt, selv om du ønsker at det skal være det. I fjor hadde vi en tøff start, men du kan få til ting selv om ikke alt er perfekt.

På spørsmål fra Autosport om hva han kan oppnå i morgen var svaret klar:
– Minimum P2.