Hjem Nyheter Avlyser løpet på Imola

Avlyser løpet på Imola

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Formel 1 avlyser helgens Emilia-Romagna Grand Prix på Imola grunnet ekstremværet i området.

Joakim Stenløs

Regionen Imola ligger i har vært rammet av et ekstremt regnvær som har ført til flom. Selve banen er per nå ikke rammet av flommen, men Formel 2-paddocken er blant annet oversvømt. Flere veier i området er også stengt.

Flere byer rundt er enda hardere rammet, blant annet Faenza hvor AlphaTauri-teamet holder til. Fabrikken er per nå fortsatt intakt, men flere ansatte har blitt tatt imot der grunnet at husene deres ikke lenger er beboelige. Før avlysningen fikk tirsdag alt personell beskjed om å forlate banen, og de har heller ikke fått lov til å returnere onsdag.

Formel 1 begrunner avlysningen med at de under forholdene ikke kan arrangere løpshelgen på en trygg måte for fans, teamene og eget personell. I tillegg ville arrangementet lagt ytterligere press på lokale myndigheter i en allerede krevende situasjon.

Flere fans og andre aktører applauderer nå Formel 1 for å ha tatt en rask avgjørelse i saken fremfor å vente til flere fans og annet personell hadde ankommet området i dag og i morgen.

LES OGSÅ: Dette må du vite om FRECA