Hjem Nyheter Erstatter Imola med simracing og repriser

Erstatter Imola med simracing og repriser

Foto: Rob Smalley / Red Bull Content Pool

Helgens løp på Imola er avlyst, men det finnes alternativer i den virtuelle verden.

Joakim Stenløs – levert i samarbeid med parcferme.no

Imola og Emilia-Romagna-regionen er rammet av flom, og helgens løp er derfor avlyst. Det har ført til et tomrom for mange fans, og om ikke IndyCar-kvalifiseringen til Indy 500, Formula Regional Europa med Martinius Stenshorne, 24-timersløpet på Nurburgring med Dennis Olsen eller Rally-EM med Mads Østberg fyller tiden din har det nå dukket opp alternativer i den virtuelle verden.

Redline Racing, et simracing-team med norske Ole Steinbråten i stallen og Max Verstappen på eiersiden, gjenoppliver søndag sitt konsept «real racers never quit» fra pandemien. Løpet vil vises på teamets Twitch-kanal søndag 15:30.

Max Verstappen skal ikke overraskende delta, og selv om det i skrivende stund ikke er flere Formel 1-førere bekreftet på deltagerlisten vil han møte sterk konkurranse fra blant andre Aston Martin-reserve Felipe Drugovich og Supercars-fører Shane Van Gisbergen.

Dennis Hauger, som lørdag skal kjøre Gokart-løp i Andebu, er foreløpig ikke bekreftet som en av førerne. Det er derimot flere av hans Formel 2-kollegaer. Jack Doohan, Ayumu Iwasa, Richard Verschoor, Enzo Fittipaldi og Isack Hadjar skal alle kjøre løpet.

Formel 1 gjør også sitt for å erstatte tomrommet. Søndag vil de på egen YouTube-kanal først vise løpet på Imola fra 2005 14:00, før det er duket for 2021-versjonen 21:00.