Hjem Nyheter Ellevill kvalifisering i Monaco

Ellevill kvalifisering i Monaco

Foto: Mark Thompson / Getty Images) / Red Bull Content Pool
Det ble en av de tetteste og mest spennende kvalifiseringene vi kan huske i Monaco, lenge så det ut som om Fernando Alonso skulle være den raskeste. En vanvittig sistesektor av Max Verstappen sikret ham likevel pole med 84 tusendeler.

Lørdag er ofte spennende i Monaco, men årets kvalifisering ble noe av det tetteste vi har sett. Spenningen ble ikke mindre av at Sergio Perez krasjet ut allerede i Q1, da han krasjet på vei inn i St. Devote og ødela hjulopphenget bak på venstre side.

Likevel er det nok Q3 vi virkelig kommer til å huske. Den startet med at Max Verstappen ikke helt traff på sine første forsøk. Riktignok var han raskest etter sitt andre forsøk, men han ble overraskende satt på plass av Esteban Ocon. Denne oddsbomben ble imidlertid ødelagt først av de to Ferrari-førerne før Ferando Alonso satte en rundetid som så ut til å være god nok for pole.

Da Max Verstappen som siste mann gjord et siste forsøk, lå han igjen på femteplass – og så sent som etter andre sektor ble han avskrevet av både kommentatorer og de fleste andre. Verstappen presterte imidlertid en sistesektor der han kuttet svingene så tett at bare millimeterne skilte suksess fra fiasko.

Dermed måtte Alonso måtte nøye seg med en plass på første rad foran Esteban Ocon som starter som nummer tre etter at Charles Leclerc fikk en straff etter løpet. Les mer om det her!

Værmeldingen for søndag varsler om mulighet for regn, og dermed kan alle klager om kjedelige løp i Monaco lett kunne gjøres til skamme.

Topp 10

1. Max Verstappen, Red Bull, 1:11.365

2. Fernando Alonso, Aston Martin, +0,084

3. Charles Leclerc, Ferrari, +0,106 (starter P6 etter straff)

4. Esteban Ocon, Alpine, +0,188

5. Carlos Sainz, Ferrari, +0,265

6. Lewis Hamilton, Mercedes, +0,360

7. Pierre Gasly, Alpine, +0,568

8. George Russell, Mercedes, +0,599

9. Yuki Tsunoda, AlphaTauri, +0,717

10. Lando Norris, McLaren, +0,889