Hjem Nyheter Null poeng for Hauger

Null poeng for Hauger

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Som ventet ingen poeng for Dennis Hauger, som i stedet kan ha skaffet seg nyttige erfaringer til søndagens hovedløp.

Simen Næss Hagen – levert i samarbeid med parcferme.no

Med den relativt svake og til slutt någet uheldige kvalifiseringen for Dennis Hauger er det lagt et vanskelig grunnlag for løpshelgen i Monacos trange gater. Lørdagens sprintløp ble et eksempel på hvorfor det er spesielt ugunstig å starte langt bak i feltet på denne banen.

Med en beskjeden 17. startposisjon er han avhengig av både heroisk innsats, god dekkstrategi og også uhell og andre uforutsette hendelser blant konkurrentene for å kjempe om poeng. I stedet endte Hauger opp i klynga inn i sjikanen på den første runden.

Clement Novalak tok sats der Kush Maini måtte av med gassen, noe som endte med at franskmannen dundret inn i inderen før den påfølgende bråstoppen sørget for at omtrent resten av halen på feltet endte i en salgs kjedekollisjon. For Hauger var ikke uhellet til å unngå, men heldigvis for nordmannen ble det kun en skadet frontvinge som han kunne bytte i depotet mens sikkerhetsbilen var ute. Nordmannen måtte dog starte sist i feltet, og benyttet muligheten til å teste varigheten på supersoft-dekkene, som kan være nyttig å kjenne på før søndagens hovedløp.

Men dekkene slites fort, og det var ikke noe rakettempo for Hauger fra bakre ledd, men han fullførte løpet på 16. plass, dog passerte ham målflagget som bakerste mann, men 16. plassen er én plass over der han startet etter at vi tar vekk konkurrentene som måtte bryte og tidsstraffen som Novalak fikk for dette sammenstøtet.

Pole position hadde den franske sesongdebutanten Isack Hadjar, men tekniske problemer gjorde at det ikke ble noen Monaco-seier til han. I stedet kunne Ayumu Iwasa kontrollere inn sin tredje seier for året, anført av Haugers teamkompis Jehan Daruvala, mens Jak Crawford sikret sin tredje sprintpallplass for sesongen. Hauger faller med det ned til en syvendeplass sammenlagt etter at Daruvala klatrer forbi ham med andreplassen i løpet. Iwasa tar over mesterskapsledelsen hvor Hauger nå har 30 poeng å ta igjen til teten.