Hjem Nyheter F2: Maksimal uttelling for Dennis i Monaco

F2: Maksimal uttelling for Dennis i Monaco

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool
Endelig gikk det Dennis Haugers vei, etter maksimal uttelling med tanke på forutsetningene for løpet.

Tekst: Simen Næss Hagen
Saken er levert i samarbeid med parcferme.no

Da kvalifiseringen i Monaco endte med en høyst beskjeden 17. tid var helgen på mange måter allerede avskrevet for Dennis Hauger ettersom muligheten for forbikjøringer og opphentinger i Monacos gater ofte oppleves som tilnærmet umulig.

Da må det gjerne ekstraordinære hendelser til, kombinert med perfekt strategi og timing ute på banen, for at man får klatret en vesentlig mengde plasseringer i løpet.

Men dette fikk altså Hauger utnyttet til det fulle.

LES OGSÅ: Ellevill F1-kvalifisering

Doohan-krasj snudde løpet på hodet
Det vil si, det startet ikke helt optimalt for Dennis sin del. Han kuttet første sving for å unngå sammenstøt, men ble etterforsket for hendelsen om han tjente mer enn han skulle på manøveren. Senere i løpet ble det klart at han fikk en tidsstraff på fem sekunder for forseelsen, en straff som skulle gjennomføres i det obligatoriske pitstoppet.

Plutselig drar Jack Doohan i murveggen hvor sikkerhetsbilen blir kalt ut. Hauger aner muligheten til å gå inn i pit, vesentlig senere enn veldig mange andre som var på motsatt strategi, og fikk med det tatt straffen på vesentlig billigere vis enn under selve løpet.

Utover at han endte opp i lik posisjon sammen med resten av feltet rundt seg, så kom han etterhvert ut på en sjetteplass da løpet til slutt også ble rødflagget for reperasjon av barrieren, samt sanering av væske fra bilen til Doohan.

– Vi håpet på et mirakel
Med det hadde Hauger plassert 11 plasser høyere opp på lista, og med en gjennomkjøringsstraff for Victor Martins på tampen av løpet, så var altså femteplassen og ti viktige mesterskapspoeng et faktum for nordmannen.

– Vi håpet på et mirakel. Det var nesten et mirakel det som skjedde. Femteplass og masse poeng for Dennis i dag, konkluderte Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen da bilene passerte målflagget.

Løpet ble vunnet av danske Frederik Vesti, som har vært i storform denne helgen. Andreplassen gikk til Theo Pourchaire, mens Zane Maloney sikret siste steget på pallen.

Dennis klatrer med det opp til femteplass i sammendraget med 48 poeng. Fredrik Vesti tar et jafs med 89 poeng totalt, 41 poeng mer enn nordmannen.