Hjem Nyheter Alfa Romeo til Haas?

Alfa Romeo til Haas?

Foto: Glenn Dunbar / LAT Images -

Sjefen for Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato var på besøk på hos Haas-teamet i Monaco tidlig en søndag morgen. Der traff han teamsjef Gunther Steiner, og det er vel lite sannsynlig det bare var for å småprate og drikke kaffe.

Ifølge flere kilder, blant dem F1-veteran Joe Saward, ønsker Imparato og Alfa Romeo og gå inn som tittelsponsor for Haas neste sesong.

Samarbeidet med Sauber startet i 2018, og allerede året etter skiftet teamet navn til Alfa Romeo Racing. Da det ble klart at Audi gradvis overtar eierskapet av Sauber, annonserte også Alfa Romeo at de ville avslutte sitt samarbeid etter denne sesongen.

VIDEO: Se høydepunktene fra Monaco-helgen

Samtidig har både Imparato og sjefen for Stellantis, som eier Alfa Romeo, Carlos Tavares, uttalt at de fortsatt er interessert i en tilstedeværelse i Formel 1. Det er imidlertid lite som tyder på at de ønsker å involvere seg på motorsiden, men det Agnelli-eide selskapet Exor N.V, eier jo både en del av Ferrari og av Stellantis.

Sånn sett virker det naturlig at Alfa Romeo fortsetter samarbeidet med et team som kjører med Ferrari-motorer. Med Sauber på vei ut, vil Haas være det siste teamet med kundemotorer fra Maranello.

Gene Haas har vært tydelig på at han ikke ønsker å selge ut deler av teamet, antagelig passer det Alfa Romeo temmelig godt. Teamet landet en ny stor sponsor før denne sesongen, og slik det ser ut nå, er det slett ikke umulig at vi ser Alfa Romeo Moneygram Haas F1 Team på grid neste sesong.