Hjem Nyheter Verstappen på pole foran Sainz og Norris

Verstappen på pole foran Sainz og Norris

Foto: David Ramos / Getty Images / Red Bull Content Pool

Uforutsigbart vær førte til en spennende kvalifisering, men Max Verstappen tok til slutt pole foran Carlos Sainz og Lando Norris. 

Etter å ha vært raskest i alle tre treningene tok Max Verstappen også pole position i lørdagens kvalifisering. Nederlenderen endte til slutt fire tideler foran Carlos Sainz, mens en imponerende runde fra Lando Norris gjør at briten starter morgendagens løp fra andre rad.

Hjemmefavoritten Fernando Alonso levde ikke opp til forventningene og endte som nummer ni, også slått av team-kamerat Lance Stroll for første gang i år.

Morgendagens Spania Grand Prix vil gå med verken Charles Leclerc eller Sergio Perez innenfor topp ti.Charles Leclerc fikk problemer med hjulopphenget bak og endte som nummer 19. Sergio Perez kan derimot skylde seg selv for at han ble eliminert i Q2. Meksikaneren måtte en tur ut i grusfella på sitt siste forsøk i Q2, og endte derfor nummer elleve.

Problemer i regnværet

Q1 ble satt i gang med et regnvær hengende over banen, og regndrypp på kamera. Men samtlige førere gikk ut på banen med slicks dekk for å sette en rundetid før det begynte å regne skikkelig.

Det uforutsigbare føret gjorde at flere førere dro av. Ut av sving 11 lå det en vanndam som sendte flere førere ut i en snurring og utenfor banen. Alonso, Bottas, Albon, De Vries og Tsunoda ble alle felt av det uforutsigbare våte føret. Alle de nevnte førerne kom seg videre, men dro med seg store mengder grus i det de entret banen igjen. Såpass mye grus ble liggende i banen at løpsledelsen rødflagget kvalifiseringen.

Midtveis i Q1 begynte Charles Leclerc å klage på problemer med hjulopphenget bak. Leclerc gikk inn i pit for å prøve å finne en raskt løsning. Monegasken ble sendt ut på banen igjen men problemene var så store at Leclerc ikke virket særlig overrasket over at han ble slått ut i Q1.

Sergio Perez har insistert på at han er en reell tittelutfordrer, og er nok svært skuffet over bare å ha kommet nummer elleve. På sitt siste planlagte siste forsøk i Q2 måtte Meksikaneren en tur ut i grusfella, og hadde ikke dekk igjen til å komme seg til Q3.

Topp ti

1. Max Verstappen, Red Bull

2. Carlos Sainz, Ferrari, +0,462

3. Lando Norris, McLaren, +0,520

4. Pierre Gasly, Alpine, +0,544

5. Lewis Hamilton, Mercedes, +0,546

6. Lance Stroll, Aston Martin, +0,722

7. Esteban Ocon, Alpine, +0,811

8. Nico Hulkenberg, Haas, +0,957

9. Fernando Alonso, Aston Martin, +1,235

10. Oscar Piastri, McLaren, +1,410