Hjem Nyheter Dennis nummer åtte i hovedløpet

Dennis nummer åtte i hovedløpet

Foto: Red Bull Content Pool

Det ble kun en skuffende åttendeplass i søndagens hovedløp for Dennis Hauger. 

Saken er levert i samarbeid med parcferme.no

Fra sjette startposisjon hadde Dennis Hauger på de myke dekkene, hvilket betød et relativt tidlig ventet pitstop – en strategi de aller fleste i front valgte å gå for. Unntakene var Prema-fører Fredrik Vesti og ART-fører Victor Martins som kjørte motstatt strategi, og når førerne i front tok sine dekkbytter så fikk disse to ligge alene i tet og dreie runder uten trafikk.

Feltet bak derimot, blant annet der Hauger tilhørte, møtte etterhvert på trafikk på de langsommere førerne, og det varierte hvor effektivt feltet klarte å kjøre seg forbi med nyere harde dekk – mot de som kjørte på brukte harde dekk før dekkbytte.

Dessverre for Hauger ble det flere hindringer enn han selv klarte å utnytte, og tapte terreng – selv om han hadde kontakt med førere som Theo Pourchaire og Jack Doohan som havnet foran ham.

Glapp to plasser

Da Vesti etterhvert gikk inn for å skifte fra harde dekk til myke dekk, så tok det ikke lang tid før dansken enkelt kom seg forbi Hauger. Prema-føreren, som forøvrig tok over bilen og løpsingeniøren som Hauger kjørte i fjor, holdt posisjonen sin godt og fortsatte videre angrep – og sikret til slutt en femteplass.

Martins kom ut foran Dennis da han hadde gjort sitt dekbytte, og med det betød det at Hauger tapte to plasser fra sin opprinnelige startposisjon. Han kjempet hardt mot Pourchaire på de siste rundene, men ble også jaget av Arthur Leclerc i kampen om det som ble en åttendeplass for nordmannen.

Et resultat som ikke nødvendigvis får depotet og eksperter til å heve øyenbrynene.

– Nei, jeg må si at løpet i dag ble et skuffende resultat for Dennis. Han har snakket mye om at løpsfarten har vært bra på banen. Det får han ikke vist i dag. Han henger etter og kommer ikke inn i fighten. Han er passiv i første sving og blir litt etter, og må i stedet ligge og kjempe for sjetteplassen sin, sier Viaplays Formel 1-ekspert Thomas Schie.

Tre seire på tre helger

En som derimot imponerer stort om dagen er 18-åringen Oliver Bearman, Fredrik Vestis teamkamerat i Prema. Etter en ujevn start på sesongen har det virkelig løsnet for den britiske unggutten. I Baku tidligere i år vant han begge løpene, inkludert pole position.

Også i Barcelona ble det beste startposisjon, og i mål var det atter en gang Bearman som stod øverst på pallen. Det betyr også at Prema har tatt både beste startposisjon og hovedløpsseierne de siste tre løpene.