Hjem Nyheter Dobbel Mercedes på pallen da Verstappen dominerte

Dobbel Mercedes på pallen da Verstappen dominerte

Foto: Mark Thompson Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen dominerte i Barcelona og vant foran Lewis Hamilton, mens George Russell sørget for dobbelt Mercedes på pallen. 

Max Verstappen lå i ensom majestet hele løpet og gikk over mål  24 sekunder foran Lewis Hamilton på andreplass. George Russell klatret fra tolvte startposisjon og tok den siste pallplassen.

Med begge bilene på pallen overtar Mercedes også andreplassen i konstruktørmesterskapet.

Verstappens største hodebry ble banemarkeringene. Tre ganger gikk mesteren utenfor track limits og fikk til slutt et svart og hvitt advarselflagg.

Fra tredje startposisjon fikk Lando Norris den verste tenkelige starten da han kjørte på landsmannen Lewis Hamilton. Det endte med skadet frontvinge og et tidlig depotstopp for Lando Norris. Hamilton kom seg uskadd fra hendelsen.

Det ble heller ingen spansk jubeldag for hjemmefavorittene Fernando Alonso og Carlos Sainz. Ferrarien til Sainz klarte ikke å holde tritt med tempoet til Mercedesene eller Perez bakfra, og endte på en femteplass. Alonso endte på en underveldende syvendeplass.

Det var 40% fare for regn før løpet, men regnværet kom aldri. På et tidspunkt rapporterte George Russell noen regndrypp, men fant raskt ut at det kun var sin egen svette han kjente på.

Topp ti

1. Max Verstappen, Red Bull

2. Lewis Hamilton, Mercedes, +24,090

3. George Russell, Mercedes, +32,389

4. Sergio Perez, Red Bull, +35,812

5. Carlos Sainz, Ferrari, +45,698

6. Lance Stroll, Aston Martin +63,620

7. Fernando Alonso, Aston Martin, +64,127

8. Esteban Ocon, Alpine, +69,242

9. Zhou Guanyu, Alfa Romeo, +71,878

10. Pierre Gasly, Alpine, +73,530