Hjem Nyheter Spa kan bli værende på kalenderen

Spa kan bli værende på kalenderen

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool.

Den belgiske fanfavoritten kan bli værende på kalenderen også etter årets sesong.

De siste par sesongene har ryktene svirret rundt en mulig Formel 1-retur til Sør-Afrika og Kyalami-banen, men dette har aldri materialisert seg til noe mer enn prat.

I fjor brøt arrangementet sammen grunnet finansielle problemer, og nå rapporteres det ifølge Racingnews356 om at planene nok en gang legges på is. Problemene skal være politiske, og mer konkret landets tette bånd med Russland.

Om Formel 1 fortsatt ønsker et løp i Afrika er Rwanda et av landene som ønsker å arrangere løp. Rwanda bryter flere menneskerettigheter og undertrykker kritikere av myndighetene. Et Formel 1-løp kan passe godt inn i landets strategi som innebærer å satse på idrett og sportsturisme for å dekke over de forholdene. Landet har i år arrangert FIFA-kongressen, de sponser en rekke store fotballklubber og om to år skal de arrangere sykkel-VM.

Sør-Afrikas fravær ser uansett ut til å være godt nytt for belgiske Spa-Francorchamps. Banen er svært populær blant fansen, men den har de siste årene levd på lånt tid basert på at andre baner ikke har kunnet arrangere løp. Banen er på en utgående ettårskontrakt i år, men det er nå grunn til å tro at den blir forlenget med minst et år til ettersom Kyalami-planene ser ut til å bli lagt på is.

Se også: kontraktstatus for alle banene