Hjem Nyheter Alpine henter penger

Alpine henter penger

Foto: Alpine

Tidligere denne uken bekreftet Alpine salget av 24 prosent av sitt Formel 1-team til en amerikansk investeringsgruppe. Transaksjonen skal være på rundt 218 millioner dollar – noe som gir teamet en verdi på rundt 9,6 milliarder kroner.

Investeringsselskapene inkluderer Otro Capital, RedBird Capital Partners og Maximum Effort Investments, samt Utah-baserte Huntsman Family og Paul Wachter’s Main Street Advisors.

Selv om han bare er en av flere investorer som står bak, har fokus naturlig nok i stor grad vært på skuespiller Ryan Reynolds, som kanskje er mest kjent for sine investeringer i, og interesse for, engelsk fotball – der han har vært med på å gi Wrexham en opptur.

Alec Scheiner, medgrunnleggeren av Otro Capital, vil bli med i styret til Alpine Racing.

– De siste to årene har vi gjenopplivet Alpine, og brukt den ikoniske sportsbilen A110 og styrket den ved å gå inn i Formel 1, der vi har som mål å bli en tittelutfordrer, sa Renault-sjef Luca de Meo.

Han sier at partnerskapet vil akselerere utviklingen av Alpine F1 ved å diversifisere inntektskildene og øke merkeverdien. Pengene som kommer inn fra salget, vil bli reinvestert i teamet for å hjelpe dem med å tette gapet til bedre finansierte konkurrenter.

Otro Capital er en avleggere av RedBird Capital Partners og samler inn penger utelukkende for investeringer relatert til idrett. Otro involverer Scheiner, Brent Stehlik og Isaac Halyard (alle tidligere RedBird), samt Niraj Shah, som eier e-handelsselskapet Wayfair Inc.

Sentralt i avtalen er Gerry Cardinale, grunnleggeren av RedBird Capital og en av de mest innflytelsesrike aktørene innen idrettsinvesteringer. Han har jobbet 20 år i investeringsbanken Goldman Sachs og spesialiserte seg på idrettsavtaler. Cardinale har jobbet med Jerry Jones fra Dallas Cowboys og George Steinbrenner fra New York Yankees. Han brakte de to sammen for å etablere Legends Hospitality og forsøkte deretter å få dem til å kjøpe Liverpool FC, selv om Goldman Sachs ikke ønsket å være involvert. Cardinale hjalp deretter Yankees med å opprette den regionale sportskanalen YES Network før han bestemte seg for å starte sin egen virksomhet i 2014. RedBird-navnet stammer fra etternavnet hans. RedBird kjøpte snart et eventselskap kalt On Location, som senere har blitt partner med NFL og genererer hundrevis av millioner dollar i årlige inntekter.

Den siste tiden har RedBird kjøpt seg inn i flere klubber, som fotballklubbene AC Milan og Toulouse FC. I tillegg kjøpte han 11 prosent av Fenway Sports Group (FSG), som eier Boston Red Sox, Liverpool FC, Pittsburgh Penguins hockeylag og halvparten av Roush Fenway Keselowski Racing-teamet i NASCAR.

Gerry Cardinale, Alec Scheiner, Paul Wachter og de andre investorene tar med seg betydelig erfaring og ekspertise innen investeringer i idrett og underholdning. Dermed burde Alpine være i stand til å utvide virksomheten og dra nytte av økte inntektsmuligheter.

Denne investeringen vil også gi Alpine muligheten til å akselerere utviklingen av deres Formel 1-team og øke merkevaren sin verdi. Det er positivt for hele Formel 1-sporten, da det styrker konkurransen og bidrar til å opprettholde spenningen og interessen for sporten.