Hjem Nyheter Nye poeng for Hauger: – Må ta med oss det positive

Nye poeng for Hauger: – Må ta med oss det positive

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Dennis Hauger tok nye poeng hovedløpet i Ungarn, og selv om Aurskog-gutten nok hadde håpet på mer kan han ta med seg positive takter inn mot neste ukes løp i Belgia.

Joakim Stenløs og Martin Oddstøl

For etter gårsdagens sprintseier ble det «kun» en syvendeplass i hovedløpet hvor Hauger startet som nummer ni. Selv er Dennis skuffet over at han ikke kom seg forbi Iwasa på de første rundene, noe han mener ødela mulighetene for en bedre plassering. 

– Jeg klarte dessverre ikke å komme meg forbi Iwasa på de første rundene når jeg var på soft og han på medium, som gjorde at jeg tapte en del av farten på de første soft-rundene. Det ødela mulighetene for en minimum 4. plass. 

Hauger ble værende på 7. plass etter å ha kapret to posisjoner på den første runden, og selv om han nok hadde håpet på en enda bedre plassering utgjør dagens hovedløp og ikke minst lørdagens seier i sprintløpet en langt bedre løpshelg enn det nordmannen har hatt de siste ukene. Nå ser han frem mot løpene på Spa-Francorchamps som kommer allerede neste helg.

– Selv med mye mer fart er det vanskelig å kjøre forbi på denne banen. Jeg hadde ok fart på mediumdekkene og tok inn seks sekunder på Pourchaire, men det var fortsatt vanskelig å kjøre forbi. Vi må ta med oss poengene og alt det positive inn mot neste helg på Spa. 

Kommentator Atle Gulbrandsen mener Hauger gjorde et nytt godt løp, men han fremhever at det skal mer til for å imponere Red Bulls mektige rådgiver Helmut Marko. MP-føreren kjører for tiden for fremtiden både i Formel 2 men ikke minst i Red Bulls juniorprogram.

– Det var en opptur etter de siste løpene, men om Dennis skal imponere Helmut Marko så er ikke syvendeplasser godt nok, sa Viaplay kommentator Atle Gulbransen underveis. 

LES OGSÅ: Se Hauger vinne sprintløpet i Ungarn

Topp 10:

1) Jack Doohan, Virtuosi, 57:52,434

2) Frederik Vesti, Prema, +9,110

3) Victor Martins, ART, +9,850

4) Ayumu Iwasa, DAMS, +26,167

5) Isack Hadjar, Hitech, +27,407

6) Theo Pourchaire, ART, +29,529

7) Dennis Hauger, MP, +30,512

8) Enzo Fittipaldi, Carlin, +30,937

9) Juan Manuel Correa, VAR, +39,401

10) Richard Verschoor, VAR, +39,979