Hjem Nyheter Dennis flyttet opp til tredjeplass

Dennis flyttet opp til tredjeplass

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Nordmannen havnet først utenfor pallen, men en straff gjør at Hauger likevel ble nummer tre.

Joakim Stenløs – levert i samarbeid med parcferme.no

Dennis Hauger fikk en god start i sprintløpet fra femte startposisjon og så ut til å kunne klatre flere plasser, men en dårlig utgang ut av første sving gjorde at han falt ned til sjetteplass. Litt senere på den første runden ble nordmannen også passert av Frederik Vesti, men på runde to startet opphentingen.

Først ble Ralph Boschung passert, før han tjente en posisjon til da teamkamerat Jehan Daruvala måtte kjøre inn i pit med et så uvanlig problem som at hodestøtten hadde løsnet og fløyet ut av bilen. Samtidig ble stående like ved banen etter en snurring, og sikkerhetsbilen måtte ut på banen for å samle opp feltet.

– Det er helt surrealistiske bilder. En hodestøtte som hang i haloen, kommenterte Viaplays Hennig Isdal.

Da sikkerhetsbilen kom inn igjen i pit med 13 runder igjen å kjøre lå Hauger på femteplass, men han brukte ikke lang tid på å passere mesterskapsleder Frederik Vesti. Nestemann i MP-førererns sikte var tredjemann i løpet og andremann i mesterskapet Theo Pourchaire. Etter flere runder hvor Hauger nærmet seg mer og mer, og prøvde å komme seg forbi franskmannen, måtte han til slutt innse at slaget om den siste pallplassen var tapt.

Men så fikk Richard Verschoor en straff etter løpet fordi det ble oppdaget at nederlenderen hadde en innstilling på gasspedalen som ikke var i henhold til regelverket.

Det gjenstår fortsatt flere muligheter for Dennis Hauger før sommerpausen. Søndag 10:00 starter nordmannen hovedløpet fra sjette startposisjon.