Hjem Nyheter Piastri starter fra første rad i sprintløpet

Piastri starter fra første rad i sprintløpet

Foto: McLaren

Max Verstappen var raskest også lørdag formiddag, men bak han var det denne gangen en ung australier som var hans nærmeste utfrodrer.

Joakim Stenløs – levert i samarbeid med parcferme.no

Det nye sprintformatet i Formel 1 betyr at lørdagen er en ren sprintdag. Griden til sønndagens hovedløp ble bestemt fredag ettermiddag, og lørdagen dedikeres fult og helt til sprintløpet på ettermiddagen med en egen kvalifisering. Den ble først ble utsatt grunnet for mye regn over Spa-Francorchamps, og selv om regnet hadde gitt seg da førene kom i gang var det fortsatt vått ute på banen.

Mot slutten av andre del av kvalifiseringen mente Aston Martin at det hadde rukket å tørke opp såpass mye at de tok sjansen på å sende ut Lance Stroll på mediumdekk uten mønster. Det gikk ikke spesielt bra for kanadieren som endte opp i barrieren. Skjebnesvangert ble det også for teamkamerat Fernando Alonso som ikke hadde rukket å sette en tid, og som dermed måtte parkere bilen før de ti siste førerne skulle gjøre opp om de beste startposisjonene i sprintløpet.

I siste del av kvalifiseringen ble banen bare raskere og raskere. Fører etter fører slo hverandre når de kom over mållinjen, og da Piastri passerte mållinjen toppet han listen. Dessverre for McLaren-føreren hadde ikke Max Verstappen passert mållinjen enda, og da nederlenderen gjorde det plasserte han seg foran Piastri med 11 tusendelers margin. Verstappen var også raskest i fredagens ordinære kvalifisering, men i motsetning til i hovedløpet får han muligheten til å starte fra pole i sprintløpet.

Grunnet utsettelsen av sprintkvalifiseringen er Formel 2-løpet utsatt til 14:20, mens sprintløpet i Formel 1 ikke starter før 17:05.

Startgrid til lørdagens sprintløp:

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Oscar Piastri, McLaren
 3. Carlos Sainz, Ferrari
 4. Charles Leclerc, Ferrari
 5. Lando Norris, McLaren
 6. Pierre Gasly, Alpine
 7. Lewis Hamilton, Mercedes
 8. Sergio Perez, Red Bull
 9. Esteban Ocon, Alpine
 10. George Russell, Mercedes
 11. Daniel Ricciardo, AlphaTauri
 12. Alex Albon, Williams 
 13. Logan Sargeant, Williams 
 14. Lance Stroll, Aston Marton 
 15. Fernando Alonso, Aston Martin
 16. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
 17. Valtterri Bottas, Alfa Romeo
 18. Kevin Magnussen, Haas
 19. Guanyu Zhou, Alfa Romeo
 20. Nico Hulkenberg, Haas