Hjem Nyheter Horner om juniorene: – Tror det vil bli tynnet ut

Horner om juniorene: – Tror det vil bli tynnet ut

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Red Bulls teamsjef Christian Horner bekrefter at de vil tynne ut juniorstallen neste sesong.

Joakim Stenløs

Per dags dato har Red Bull tolv junior-førere i ulike mesterskap, og halvparten av de befinner seg i Formel 2. Nå skal det antallet reduseres slik at det kun er de aller mest lovende talentene som står igjen. Ikke minst ønsker man å ha flere talenter fra lavere klasser fremfor å ha så mange i Formel 2 som i dag.

– Vi har mange førere i Formel 2 i år, jeg tror det vil bli tynnet ut fremover og kanskje en refokusering på noen av de lavere formelbil-klassene også, fortalte Horner til The ESPN Podcast.

Med norske øyne er det potensielt dårlig nytt for Dennis Hauger som per dags dato er den junior-føreren som har vært lengst i Red Bull-systemet. Nordmannen er tilsynelatende ute etter å sikre en tredje sesong i Formel 2. Uten Red Bull-støtte kan det bli dyrt. Ikke minst blir også en eventuell vei videre til Formel 1 vanskeligere uten støtte fra et akademi.

– Det kommer litt an på Red Bull og hvordan siste del av sesongen går. Det er mange variabler for hva vi legger til rette for neste år, så det kommer helt an på. Vi må bare sette oss ned når det nærmer seg, fortalte Hauger til Viaplay i slutten av Juli.

– Per nå er det Formel 1 som er plan a. Også ser man jo alltid på alternativer. Det er jo ikke noe hemmelighet at det ikke er noen enkel vei men det er det som er målet, fortalte far Tom Erik Hauger om fremtidsplanene.