Hjem Nyheter Her er neste års Formel 2-bil

Her er neste års Formel 2-bil

Foto: Stein Pettersen / Formel-1.no

Formel 2-bilen som skal benyttes fra og med neste sesong har blitt presentert for verden.

Joakim Stenløs

Årets biler har vært slik de er nå siden 2018, men fra og med neste sesong byttes de altså ut. Den noe Formel 2-bilen ble torsdag presentert på Monza, hvor Formel 2-feltet denne helgen kjører sesongens nest siste runde.

På forhånd ble det spekulert i om bilen ville ha servostyring, men det blir ikke tilfellet. Chassiset ser mer ut som dagens Formel 1-biler enn før, og aerodynamisk skal spesielt den nye bakvingen bidra til tettere racing. Bilen har allerede blitt testet av tidligere Formel 2-fører Tatiana Calderon, og i høst skal Felipe Drugovich bidra til mer testing av den nye bilen. Teamene forventes å få en bil hver i December, og bil nummer to i midten av januar. Før den første offisielle pre season-testen vil det også settes opp en shakedown.

Dennis Hauger er en av førerne som ikke har trivdes spesielt godt med den nåværende bilen. Skal vi tro rapportene om hvordan den nye bilen vil oppføre seg ute på banen skal den ligne mer på en Formel 1-bil, og ikke minst mer på en Formel 3-bil som Hauger tidligere har håndtert bra.

LES OGSÅ: Drugovich får rookie-trening på Monza