Hjem Nyheter Hauger femtemann i kaotisk hovedløp

Hauger femtemann i kaotisk hovedløp

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Sikkerhetsbilen måtte ut gang etter gang i søndagens Formel 2-løp.

Joakim Stenløs – levert i samarbeid med Parc Fermé 

Dennis Hauger endre uten poeng i lørdagens sprintløp, men søndag var det nye muligheter fra 11. startposisjon i hovedløpet. Søndagens løp ble på forhånd omtalt som en siste mulighet for å vise at han fortjener en sesong til i Red Bull-systemet.

Nordmannen fikk en god start og tjente tidlig to posisjoner i tillegg til at han fikk en posisjon gratis da da Vesti ble sendt ut av banen foran han, noe som forårsaket en tidlig sikkerhetsbil. Det skulle vise seg å bli den første av mange sikkerthetsbiler.

Omstart etter omstart

Under omstarten på den fjerde runden beholdt Hauger sin åttendeplass. Der ble han liggende i tre runder til frem til Arthur Leclerc forårsaket nok en sikkerhetsbil. Da utnyttet Hauger og de aller fleste andre førerne muligheten til å gå inn i pit for å bytte fra de myke dekkene til medium-dekkene som skulle holde resten av løpet. Et godt stopp gjorde at Hauger kom ut som nummer ti, men ettersom de fire fremste førerne ikke hadde byttet dekk var han i realiteten nummer seks.

I omstarten rakk Hauger å tjene en posisjon før sikkerhetsbilen igjen måtte ut etter en stygg smell som involverte Zane Maloney. Red Bull-junioren fra Barbados ble presset ut av Roy Nissany. Under det som var løpets tredje sikkerhetsbil byttet ledende Daruvala dekk mens feltet måtte kjøre gjennom pit lane for å unngå Maloneys bil. Det førte til at Hauger var nummer ni, men effektivt nummer syv når man ser bort fra ledende Oliver Bearman og Jack Doohan som fortsatt ikke hadde vært inne.

LES OGSÅ: Sainz sikret Ferrari-pole på hjemmebane

Kan få straff

På den 18. runden kom Hauger for raskt inn i den første svingen og for å unngå et sammenstøt måtte han kjøre rett frem. Det gjorde at han falt ned til 13. plass. En forbikjøring av Isack Hadjar og brutt løp for Victor Martins førte til at han hoppet frem et par plasser. Kort tid senere ble det et sammenstøt mellom Jak Crawford og Kush Maini gjorde at de begge fikk skader på bilen, og Maini endte løpet i grusfella. Det forårsaket en fjerde sikkerhetsbil hvor både Daruvala og Doohan gjennomførte et pitstopp, og plutselig var Dennis Hauger nummer seks når løpet ble restartet for femte gang med kun fire runder igjen å kjøre.

Den posisjonen beholdt han frem til Jak Crawford som kom seg videre etter det forrige sammenstøtet ble stående ute på banen og forårsaket løpets sjette og siste sikkerhetsbil. Løpet ble denne gangen avsluttet før det ble nok en omstart, og Hauger endte dermed som nummer seks i mål, men som nummer fem på resultatlisten etter at Richard Verschoor fikk en straff. Løpet ble vunnet av Oliver Bearman foran Ayumu Iwasa og Theo Pourchaire..

I skrivende stund er Dennis Hauger fortsatt under etterforskning etter å ha kjørt på isopor-platene man i utgangspunktet skal kjøre rundt da han måtte kjøre rett frem i sving en.

Saken oppdateres

LES OGSÅ: Ingen poeng i sprintløpet

F2 hovedløp, Monza – topp 10

1. Oliver Bearman, Prema

2. Ayumu Iwasa, Dams

3. Theo Pourchaire, ART GP

4. Enzo Fittipaldi, Carlin

5. Dennis Hauger, MP Motorsport

6. Jack Doohan, Virtuosi

7. Johan Daruvala, MP Motorsport

8. Amaury Cordeel, Virtuosi

9. Ralph Boschung, Campos

10. Roman Stanek, Trident