Hjem Nyheter FRECA: Stenshorne flyttet til pallplass på bekostning av Antonelli

FRECA: Stenshorne flyttet til pallplass på bekostning av Antonelli

Foto: Dutch Photo Agency

Lørdag kveld gikk flere straffer i Martinius Stenshornes favør.

Joakim Stenløs – levert i samarbeid med Parc Fermé

Stenshorne hadde allerede blitt nummer fem i løpet på imponerende vis etter å ha startet fra 19. startposisjon. Etter at løpet var over har en rekke førere fått straff, og noen av de påvirker Stenshornes resultat på positivt vis. Marcus Amand fikk først en 10 sekunders straff for å ha presset Michael Belov av banen, noe som hjalp Stenshorne frem til fjerdeplass.

Så fikk også løpsvinner, mestersskapsleder og dermed Stenshornes fremste konkurrent om FRECA-tittelen Andrea Kimi Antonelli straff. Han hadde aktivert push to pass allerede på den første runden, noe som ikke er lov og følgelig belønnes med en ti sekunders straff. Italieneren mister dermed seieren og havner utenfor topp ti.

Dermed er det, forutsatt at det ikke kommer flere straffer, Alessandro Giusti som vinner løpet foran Victor Bernier, mens Martinius Stenshorne ender som nummer tre.

I mesterskapet er Stenshorne kun 18 poeng bak Antonelli, og dette utfallet kan med andre ord vise seg å bli helt avgjørende for Stenshorne tittelsjanser. Det første av sesongens fem siste løp rulles i gang søndag 14:10 norsk tid med foregående kvalifisering 08:30.