Hjem Nyheter Ryktebørsen: Ricciardo og Tsunoda forlenger hos AlphaTauri

Ryktebørsen: Ricciardo og Tsunoda forlenger hos AlphaTauri

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Årets Silly Season kan nærme seg en slutt om vi skal tro de siste rapportene fra paddocken.

Joakim Stenløs

Tyske Auto Motor und Sport som normalt er godt informert om hva som rører seg i Formel 1-paddocken melder at Yuki Tsunoda vil få fornyet tillit hos AlphaTauri. Annonseringen kan komme allerede denne helgen, noe som ikke er unaturlig med tanke på at det er duket for Tsunodas hjemmeløp i Japan.

Det er fortsatt ikke kjent om det er Daniel Ricciardo eller Liam Lawson som skal kjøre helgens løp sammen med Tsunoda, men ifølge samme avis er det fortsatt Daniel Ricciardo som ligger best an til å fortsette i det andre AlphaTauri-setet med et forbehold om at han opprettholder nivået han viste frem til håndleddsskaden.

Liam Lawson har imponert i sitt innhopp i AlpjaTauri, men et fast sete kan være utenfor rekkevidde. Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Ledig sete hos Williams?

Om opplysningene viser seg å stemme betyr det at Liam Lawson står igjen uten et fast sete til tross for hans imponerende innhopp i Ricciardos skadefravær.

Hans siste håp vil være at Logan Sargeant ikke skal få en forlengelse hos Williams, og at det kan bli hans vei inn til en fast plass på griden. Tidligere rapporter tyder på at teamet et relativt fornøyd med amerikaneren, men en ny krasj i helgen samt at avstanden opp til Alex Albon er så betydelig som den er gjør at han på ingen måte sitter trygt før kontrakten er underskrevet.

Om det blir er ledig sete i Williams vil tilsynelatende ikke Mick Schumacher være en fører Lawson må utkonkurrere. Nevnte avis melder at tyskeren ikke er aktuell for Williams, og at han neste sesong vil kombinere sine reservetjenester hos Mercedes med en langdistanse-satsing hos Alpine.