Hjem Nyheter Alonso: Dette ødela løpet i Singapore

Alonso: Dette ødela løpet i Singapore

Foto: Aston Martin

Fernando Alonso beskrev sin AMR23 som «umulig å kjøre» under forrige helgs løp i Singapore – teamet har imidlertid funnet feilen før helgen løp i Japan.

Det var først etter løpet på Marina Bay Circuit at Aston Martin oppdaget at spanjolen slet som følge av et ødelagt beskyttelsesdeksel i forhjulsopphenget hadde løsnet og ødela aerodynamikken på Alonsos bil.

Før helgens Japan Grand Prix ville han ikke si hvor mye dette kan ha påvirket rundetiden, men bekreftet at det hadde kostet ham tid gjennom hele løpet.

– Det hjalp ikke akkurat, vi vet hvor mye det påvirket oss, det var betydelig, men vi ønsker ikke å dele detaljert informasjon, sa Alonso til Autosport.

LES OGSÅ: Piastri forlenger

Er ikke bekymret

Han sier at han er mindre bekymret nå, enn han var før han visste hva problemet var.

– Vi så ikke vår virkelige fart i løpet, det er mulig vi kunne ha fulgt bedre på lederne, og hadde hatt mindre problemer med Alpine-førerne og så med Perez. Når du ikke er rask nok, får du fort problemer.

Han vil ikke spekulere i hva som forårsaket skaden.

Alonso endte på 15. plass i Singapore og klarte heller ikke mer enn en 9. plass på Monza. Det er et godt stykke bak der Aston Martin og Alonso startet sesongen, men han hevder likevel at han fortsatt

Fortsatt tro på prosjektet

Til tross for at han bare har en pallplass etter Canada Grand Prix, sier Alonso at han ikke er skuffet over hvor Aston Martin befinner seg nå.

– Nei, jeg er ekstremt fornøyd med prosjektet. Selv etter vanskelige løp som i Singapore eller på Monza, lærer vi utrolig mye. Alt er en del av planen for fremtiden, og for de neste årene.

Han sier at motivasjonen og resursene for å bli et toppteam finnes, og at han er meget fornøyd med utviklingen.

– Vi må bare akseptere at alle i F1 er på et svært høyt nivå, de har gode designere, team og vindtunneler. Når vi tenker på vindtunnelen vi bygger neste år, har de fleste av toppteamene sin på plass allerede. Vi kommer oss bare opp på samme nivå som de allerede er, sier Alonso.

https://x.com/AstonMartinF1/status/1704908005496770801?s=20