Hjem Nyheter Verstappen tilbake på topp – Red Bull sikret VM-tittelen

Verstappen tilbake på topp – Red Bull sikret VM-tittelen

Foto; Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen var tilbake på topp på Suzuka.

Simen Næss Hagen – levert i samarbeid med parcferme.no

Det var Lando Norris som hadde den klart beste starten fra sin tredjeposisjon og utfordret Max Verstappen tett inn i første sving. Men nederlederen strakk seg langt for å beholde ledelsen, og da var det som vanlig ikke nødvendig å se seg mer tilbake.

Løpet utviklet seg tidlig til en tett duell mellom McLaren-førerne Norris og Oscar Piastri, der det var sistnevnte som hadde andre startposisjon. Piastri traff også godt på pitstoppet mens det var virtuell sikkerhetsbil, som gjorde at han tok seg opp til andreplass etter å ha mistet denne til Norris i starten.

Men Norris hadde beviselig høyere tempo ute på banen, og med teamordre ble Piastri pent bedt om å tre til side. Derifra og ut var det ikke snakk om hvordan seierspallen kom til å se ut resten av løpet. Også Charles Leclerc ble etterhvert liggende i et ingenmannsland, selv løpet også bar preg av mange pitstopp og mange forbikjøringer lenger ned i feltet – og således mye mer aktivitet i forbikjøringene enn hva som ble spådd på forhånd.

Mot slutten skulle det dra seg til mellom Mercedes-førerne George Russell, Lewis Hamilton og forrige løpsvinner Carlos Sainz. Russell lå først i køen, men slet med tempoet, og også der måtte teamordre til for at Hamilton skulle få slippe forbi, til Russells store fortvilelse. Det tok likevel ikke lang tid før Sainz kom seg enkelt forbi Russell og tok opp jakten på den syvdoble verdensmesteren. Men det holdt akkurat for Hamilton til å ta femteplassen.

LES OGSÅ: Dette står mellom Andretti og en Formel 1-plass

Uansett holdt Max Verstappens seier til at Red Bull sikret konstruktørtittelen denne sesongen, deres sjette gull på 19 sesonger, og det til tross for at Sergio Perez hadde en elendig dag på jobb og til slutt også måtte bryte. Bryte måtte også Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Alexander Albon og Lance Stroll.
Lando Norris sin andreplass her hans fjerde pallplass på de siste syv løpene, og for ordens skyld hans fjerde andreplass også. Publikumskåringen «Driver of the Day» gikk til Oscar Piastri for hans tempo og innsats som førte til hans første Formel 1-pallplass i karrieren.

– Det føles spesielt! Definitivt. Dette vil jeg huske veldig lenge. Jeg får ikke takket teamet nok for å gi meg muligheten, og det er ikke mange som får en slik sjanse. Det var ikke mitt meste løp, men nok til å kunne ta imot premien, sa en lettet og glad Piastri etter mål.

LES OGSÅ: Ricciardo og Tsunoda fortsetter

Japan Grand Prix

1) Max Verstappen, Red Bull, 1:34.183

2) Lando Norris, McLaren, +19.387

3) Oscar Piastri, McLaren, +36.494

4) Charles Leclerc, Ferrari, +43.998

5) Lewis Hamilton, Mercedes, +49.376

6) Carlos Sainz Jr, Ferrari, +50.221

7) George Russell, Mercedes, +57.659

8) F. Alonso, Aston Martin, +1:14.725

9) Esteban Ocon, Alpine, +1:19.678

10) Pierre Gasly, Alpine, +1:23.155