Hjem Nyheter F1 Verstappen på topp etter Qatar-trening under vanskelige forhold

Verstappen på topp etter Qatar-trening under vanskelige forhold

Foto; Getty Images / Red Bull Content Pool

Verstappen fullførte trening på topp mens de andre førerene slet med forholdene på Lusail-banen.

Silje Nikoline Fikse Blom

I den eneste treningsøkten ledet Max Verstappen tabellen, foran Carlos Sainz og Charles Leclerc. Verstappen satte sin raskeste runde mens begge Red Bull-førerne skiftet til mykere dekk.

Pérez gjorde en feil som førte til at han mistet fart og endte over et halvt sekund bak lagkameraten ved målstreken. Flere førere slet med å holde grep på banen og kjørte av som følge av dette. Sanden som var spredt over banen gjorde den glatt, og mange førere slet med å finne optimalt grep.

Med bare én treningsøkt før kvalifiseringen blir det nå enda viktigere for teamene å samle inn så mye data som mulig. Dette er avgjørende for å utvikle en vellykket strategi for kvalifiseringen. De utfordrende forholdene på banen på grunn av sanden gjør det nødvendig for teamene å tilpasse seg raskt og finne den beste strategien for løpet på søndagen.

Det blir en tett kamp for Pole Position under kvalifiseringen senere i dag, flere av lagene har tatt med oppgraderinger og håper at bilene skal vise bedre resultater i løpet av helgen.