Hjem Nyheter Helt Texas – Sprintløp, Perez under press og McLaren som jager Ferrari

Helt Texas – Sprintløp, Perez under press og McLaren som jager Ferrari

Det blir garantert amerikanske tilstander når Formel 1 sirkuset er tilbake i Austin denne helgen.

Fjorårs-løpet ble besøkt av vanvittige 440 tusen over fire dager, inkludert rundt 140 tusen på løpsdagen. Det er forventet liknende tall denne helgen. 

Circuit of the Americas debuterte på Formel 1-kalenderen i 2012, og er kjent for sine Silverstone inspirerte S-svinger, lange rettstrekke og gigantiske amerikanske og texanske flagg som pryder banen.

Denne helgen bys det opp til sprintløp for andre helg på rad. I tillegg er Daniel Ricciardo tilbake fra skade i det presset på Sergio Perez øker, og McLaren håper på å ta ytterligere innpå toppteamene.

McLaren jager Ferrari

Selv om både Verstappen og Red Bull allerede er verdensmestere, så er de ikke sportens formlag. Best av alle er det nemlig McLaren som er. De oransje har hatt begge bilene på pallen ved de to siste løpene og har tatt flest poeng av alle de siste tre løpene. 

Med nåværende form vil ikke McLaren bare gå forbi Aston Martin i konstruktør-VM allerede denne helgen, men de kan muligens også snuse på Ferrari på tredjeplassen. 

Både Lando Norris og Oscar Piastri er innstilt på at de skal gjøre alt for å spise opp de 79 poengene opp til Ferrari i løpet av de resterende fem løpene. McLaren førerne innrømmer derimot at høyhastighetssvingene på Suzuka og Losail-banen passet dem ekstra godt, og at de mest sannsynlig ikke vil ha en like stor fordel over konkurrentene i løpene som kommer. 

– Det kan gå. For bare noen løp siden var vi 70 poeng bak Aston Martin, sa Lando Norris om gapet opp til Ferrari. 

– For kun tre løp siden var Ferrari på pole og vant løp, og ingenting har endret seg i styrkeforholdet siden den gang. Vi er bare på forskjellige baner. Vi vet at vi ikke kommer til å være like sterke i alle de kommende løpene, konkluderte han

McLaren har sanket 104 poeng på de siste tre løpene, mer enn noe annet team Foto: Clive Rose / Getty Images Red Bull Content Pool

Med tredjeplassen i Qatar har Lando Norris tatt tre pallplasser på rappen, men måtte se seg slått av lagkamerat Oscar Piastri i både sprintløpet og Grand Prix-løpet. Helt siden Norris debuterte i formel 1 i 2019, har det ikke vært hverdagskost for briten å bli slått av noen i samme maskin. 23-åringen satser på å slå tilbake mot sin australske lagkamerat denne helgen. 

Mercedes er nok utenfor rekkevidde for McLaren-gutta derimot. Mercedes viste også veldig gode takter i Qatar selv om poengtavla ikke reflekterte det. George Russell var helt sist etter den første runden, men klatret opp til en kruttsterk fjerdeplass. 

Grunnen til at Russell lå helt sist var kollisjonen med Lewis Hamilton, en krasj som endte i brutt løp for Hamilton. 

QATAR GRAND PRIX: George Russell lå helt sist etter en kollisjon med lagkamerat Lewis Hamilton. Det endte i brutt løp for Hamilton mens Russell kjørte seg opp til fjeredeplass. Foto: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool

Den syv ganger verdensmesteren tok til slutt på seg skylden for kollisjonen, men hendelsen var andre løp på rappen der Mercedes førerne var misfornøyde med hverandre. I Japan var også Russell tydelig frustrert da han følte at Hamilton hadde presset han av banen. Russell og Hamilton virker å komme godt overens enn så lenge, men det kan slå gnister igjen om de havner side om side på Circuit of the Americas denne helgen. 

LES OGSÅ: FØRERNE STERKT PREGET AV VARMEN I QATAR: – DE SISTE RUNDENE VAR DET BARE BLURRY

Perez under press

Topp ti i fører-VM

Med unntak av kollisjonen i Qatar har Lewis Hamilton sanket poeng jevn og trutt gjennom sesongen. Hamilton har fullført innenfor topp seks i 15 av 17 løp denne sesongen, inkludert fem pallplasser. Utrolig nok har det også satt Perez sin andreplass under press. Selv om ganske mye skal gå galt for at Perez skal miste sitt 30 poengs forsprang, så har Red Bull gjort det klart at Perez sine prestasjoner har vært for dårlig. Etter en sterk start på sesongen så har Perez vært svært ujevn, og har kun sanket fem poeng på de siste tre løpene.

Red Bull har også gjort det klart at de er avhengig av en Perez i toppform om McLaren og Mercedes etterhvert begynner å yppe seg, kanskje allerede til neste sesong.

– Jeg tror vi trenger å sette oss ned med Checo. Vi vet hva han er i stand til, men akkurat nå viser han det ikke. Vi trenger desperat at han finner tilbake formen for å beholde andreplassen i mesterskapet, sa Christian Horner om Perez.

Meksikaneren har kontrakt ut 2024, men Christian Horner har flere sultne førere i bakhånd om prestasjonene ikke forbedrer seg. En av førerne som holder et øye med situasjonen til Perez er nok Daniel Ricciardo, som er tilbake fra skade denne helgen.

LES OGSÅ: HORNER: PEREZ MÅ FINNE IGJEN SELVTILLITEN

Ricciardo er tilbake

Ricciardo bør nok også holde et øye på eget ratt når han denne helgen setter seg i bilen for første gang siden han brakk hånden i Nederland for seks løp siden. Liam Lawson har imponert stort i hans fravær, men AlphaTauri ligger fortsatt helt nederst i konstruktør-VM med fattige fem poeng. Derfor trenger de desperat en Ricciardo i toppform om teamet skal komme seg opp og ut av sumpen. Det er nemlig en betydelig større sum premiepenger som venter om AlphaTauri skulle klare å karre seg forbi Haas og Alfa Romeo i konstruktørmesterskapet. 

Spørsmålet denne helgen blir hvor mye den håndskaden kommer til å påvirke australieren. Om Ricciardo skal ha en sjans på en retur til Red Bull så må han begynne å prestere allerede denne helgen. Se forøvrig opp for en sørstatlig Texas aksent på Ricciardo denne helgen.

Daniel Ricciardo er tilbake denne helgen etter å ha stått over de siste seks løpene etter at han brakk hånda i Nederland. Her fotografert på et Red Bull arrangement i Nashville forrige uke. Foto: Chris Tedesco / Red Bull Content Pool