Hjem Nyheter Leclerc tok pole foran Norris i det Verstappen fikk tiden sin slettet

Leclerc tok pole foran Norris i det Verstappen fikk tiden sin slettet

Charles Leclerc starter søndagens USA Grand Prix fra pole position foran Lando Norris og Lewis Hamilton.

Martin Blakstad Oddstøl

Max Verstappen satte bestetid på sitt siste forsøk, men var utenfor så vidt det var i nest siste sving og fikk tiden sin slettet. 

Det utnyttet Charles Leclerc som tok sin pole nummer tre for sesongen, og pole nummer 21 totalt. Monegasken sitter på rekorden for flest pole positions uten å vinne et verdensmesterskap. 

Ved siden av seg får han Lando Norris og Lewis Hamilton, begge over et tidel bak Leclerc. Hamilton jager fortsatt andreplassen i mesterskapet, og vil være fornøyd med at Sergio Perez sin tid ikke holdte til bedre enn niende.

Etter andreplassen i Qatar vil nok Oscar Piastri ikke være fornøyd med sin tiende plass. Heldigvis for han er det ikke mangel på forbikjøringsmuligheter på Circuit of the Americas. Løpet på COTA var nemlig løpet med flest forbikjøringer i fjorårets sesong med 83 forbikjøringer

Akkurat som i Qatar ble track limits igjen et fokus. Rundetider ble slettet jevnt og trutt i gjennom kvalifiseringen i det førerne slet spesielt med å holde seg innenfor i de to siste svingene på banen.

Topp ti, kvalifisering

  1. Charles Leclerc, Ferrari
  2. Lando Norris, McLaren
  3. Lewis Hamilton, Mercedes
  4. Carlos Sainz, Ferrari
  5. George Russell, Mercedes
  6. Max Verstappen, Red Bull
  7. Pierre Gasly, Alpine
  8. Esteban Ocon, Alpine
  9. Sergio Perez, Red Bull
  10. Oscar Piastri, McLaren