Hjem Nyheter Reagerer på Markos Hauger-valg: – Løs kanon på dekk

Reagerer på Markos Hauger-valg: – Løs kanon på dekk

Team Hauger trenger ikke lenger å forholde seg til Red Bulls juniorteam, og ikke minst Helmut Marko. Foto: Emma Arneberg

Ekspertene reagerer på hvem som får tillit og ikke hos Red Bull i kjølvannet av Dennis Haugers exit fra teamets juniorprogram. 

Søndag ble det klart at Dennis Hauger fortsetter i Formel 2, men at det blir uten Red Bulls støtte. Etter at Red Bull varslet at de ønsket å kutte ned på antall juniorførere etter årets sesong kom ikke avgjørelsen som noen bombe. 

– Jeg er ikke overraska. Det har ligget i kortene en stund, og jeg tror ikke det er så farlig heller. Skulle Dennis vinne Formel 2 neste år blir det vanskelig å komme utenom han selv om det er i det tredje året, forteller Viaplays Formel 1-ekspert Thomas Schie. 

Helmut Marko uttaler i et intervju med samme kanal at Hauger mangler stabilitet og engasjement. 

Se hva Marko har å si om Hauger her:

LES OGSÅ: Hauger fortsetter i Formel 2 uten Red Bull

Samtidig som Hauger forsvinner ut reageres det på hvem som i motsetning til nordmannen får tillit hos Marko og co. Det er nemlig klart at Andrettis Formel E-fører Jake Dennis og Red Bull-junior Isack Hadjar skal ta seg av de obligatoriske rookie-treningene for Red Bull i Abu Dhabi, i tillegg til at Hadjar også skal ta seg av AlphaTauris gjenværende trening i Mexico. 

Hadjar har ikke levert like gode resultater som Hauger hverken i år eller tidligere i karrieren, eller andre førere som eksempelvis Ayumu Iwasa for den saks skyld, men han får altså to ettertraktende Formel 1-treninger. Hadjar ligger som nummer fjorten i Formel 2 før sesongavslutningen i Abu Dhabi, nederst av Red Bull-juniorene.

– Det er litt morsomt at Helmut Marko etterlyser at man må være mer konsistent, for han er jo kanskje den som veiver mest rundt av alle i depoet der. Så sånn sett er det litt vanskelig, og jeg skjønner at det må ha vært en krevende situasjon for Dennis og teamet rundt å forholde seg til en mann som tross alt er en løs kanon på dekk, forteller Viaplay-ekspert og redaktør i Formel-1.no Stein Pettersen. 

Dennis Hauger ser selv fremover mot en ny sesong utenfor Red Bull-systemet. 

– For min del har det vært en lærerik reise å være med Red Bull, og fremover ser jeg det ikke som noen ulempe å være «free agent». Gjør man det bra så åpner det mange flere muligheter, og med den CVen man sitter med tror jeg ikke det trenger å være en ulempe, forteller Hauger.

LES OGSÅ: Marko under press i Red Bull