Hjem Nyheter Tre sprintseiere for Verstappen

Tre sprintseiere for Verstappen

Foto; Getty Images / Red Bull Content Pool

Silje Nikoline Fikse Blom

Enda en seier for Verstappen under det femte sprintløpet i Austin, Texas på Circuit of the Americas for Red Bull teamet. Verstappen er den eneste som har klart å vinne 3 sprintløp i løpet av en sesong.

Russell fikk en 3-plass grid staff for å hindret Leclerc under sprintkvalifiseringen som ende med at han startet på 11. startposisjon. Verstappen kom seg unna Leclerc i første sving og ledet hele løpet. Track limits var det flere som slet med under sprintløpet, men nesten alle førerne klarte å holdte seg innenfor resten av løpet. Piastri fikk utdelt et svart og hvit flagg for track limits. Både Russell og Zhou fikk en 5-sekunders tidsstraff for å ha kjørt av banen og fått en fordel.

Begge McLaren bilene slet en del med overopphetet dekk og som resultat måtte Piastri senke farten som gjorde at han mistet en del plasser under sprintløpet. Norris klarte å holde dekkene under kontroll og fullførte løpet på en fjerdeplass bak Leclerc på tredjeplass og Hamilton på fjerde med Verstappen på førsteplass.

Perez ende opp på femte plass og dette hans beste resultat siden Monza. Stroll måtte avbryte løpet med kun to runder igjen på grunn av problemer med bremsene og dermed fikk en DNF.

sprintløp resultater

1.plass Max Verstappen, Redbull – 8 poeng

2.plass Lewis Hamilton, Mercedes – 7 poeng

3.plass Charles Leclerc, Ferrari – 6 poeng

4.plass Lando Norris, McLaren – 5 poeng

5.plass Sergio Pérez, Red Bull – 4 poeng

6.plass Carlos Sainz, Ferrari – 3 poeng

7.plass Pierre Gasly, Alpine – 2 poeng

8.plass George Russell, Mercedes – 1 poeng