Hjem Nyheter Alonso misfornøyd med ryktestormen: – Jeg vil sørge for at det er...

Alonso misfornøyd med ryktestormen: – Jeg vil sørge for at det er konsekvenser

Foto: Aston Martin F1

Fernando Alonso er ingen fan av ville spekulasjoner i paddocken.

Formel 1 er proppfull av rykter. Noen av de viser seg til slutt å stemme, mens andre kan være helt ute på viddene. 

Mange av ryktene som går nå om dagen omhandler Sergio Perez. Selv om rapportene om meksikanerens planer om å legge opp etterhvert har blitt lagt død spekuleres det fortsatt om hans fremtid i Red Bull. Om det skulle skje er Daniel Ricciardo mannen de fleste snakker om som hans erstatter i teamet, men denne uken begynte ryktene å gå om at Fernando Alonso skulle være en kandidat til det setet. 

Den spanske journalisten Albert Fabrega la ut kryptisk melding på X/Twitter om et utrolig rykte som gikk i paddocken. Dette utviklet seg etterhvert til å bli et rykte om at Fernando Alonso var på vei til Red Bull, mens andre påsto 43-åringen ville legge opp. 

En del av det hele skal også ha vært at Lawrence Stroll skulle selge seg ut av Aston Martin-teamet, og at både Lance Stroll og Fernando Alonso ville forlate teamet. En av de som skulle komme inn dørene skulle ifølge de løse ryktene ha vært Sergio Perez. Alonso selv avslår de tidvis ville spekulasjonene.

– Det er bare rykter, vanlige paddock-rykter fra folk som bare prøver å lage moro og få noen følgere, sa spanjolen ifølge Motorsport.com.

Han er svært kritisk til at denne typen rykter kan få så mye oppmerksomhet.

– Jeg vil sørge for at det er konsekvenser, sa Alonso uten å spesifisere hvilke konsekvenser han ser for seg. 

Litt av grunnen til at ryktene har fått bein å stå på er at Aston Martin har slitt den siste perioden. Alonso er tydelig på at de ikke er fornøyd med dagens tilstand, men han prøver samtidig å sette det hele litt i perspektiv. 

– Det er klart at vi ikke er fornøyde. Mike er ikke fornøyd, ingen er fornøyd med den nåværende formen. Men samtidig, sa jeg for noen løp siden, var dette teamet 250 personer for to år siden, nå er vi i denne overgangen for å forhåpentligvis være en utfordrer for fremtiden med 800 mennesker og en ny fabrikk. Syv pallplasser i år, 200 poeng mer enn i fjor.. Vi burde ikke være fornøyde, men vi kan ikke være for dramatiske når 2023 har vært en supersesong for oss.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite før Sao Paulos Grand Prix