Hjem Nyheter F1 Pirelli forventer klager i Las Vegas

Pirelli forventer klager i Las Vegas

Pirelli tar med de mykeste gummiblandingene til Las Vegas, i et løp som kan bli årets desidert kaldeste.

Pirellis motorsportdirektør Mario Isola er forberedt på at han vil være i sentrum for oppmerksomheten i Las Vegas der det er spådd temperaturer ned mot fem grader.

Formel 1 forbereder seg til det første F1-løpet i Las Vegas på 41 år, og akkurat nå er den største spenningen knyttet til hvor vanskelig det vil være å kjøre i ørkenbyen.

Ned mot 5 grader?
Tidlige prognoser spår temperaturer godt under 10 grader under kvalifiseringen, noe som vil ha stor innvirkning på dekkene fra Pirelli.
Isola er ansiktet utad for Pirellis F1-engasjement og har måttet møte noen vanskelige problemer i løpet av sin tid hos den italienske produsenten.

Normalt er det for høye temperaturer som er problemet, denne helgen kan det bli det motsatte som kan skape utfordringer for team og dekkleverandør.

– At vi kommer til å snakke om Pirelli i Vegas på grunn av temperaturen er jeg sikker på. Basert på den informasjonen jeg har, er asfalten er ganske glatt, så vi kan nok oppleve at grepet blir veldig dårlig. Selv om vi har valgt de tre mykeste dekkene, kan jeg forestille meg at med disse kjølige forholdene og et underlag som ikke skaper nok energi i dekket, vil det bli vanskelig å få optimal temperatur.

Går for mykeste alternativ

Pirelli har valgt de tre mykeste blandingene som de har tilgjengelig, men er ikke sikre på om det vil være tilstrekkelig. Under løpet i Brasil forrige helg, innrømte Isola at de beveget seg ut i ukjent område.

– Det er et steg inn i det ukjente, for alle tror jeg, Las Vegas blir kaldt og det er en gatebane. Så vi jobbet med teamene, og vi ba dem om simuleringer på forhånd for å prøve å forstå hvordan banen vil påvirke dekkene. Vi har også fått informasjon fra selskapene som lager asfalten for å forstå hvor grov asfalten er, og hvilket grep vi kan forvente. Men fortsatt er det mange spørsmålstegn før Las Vegas, sier Pirelli-sjefen.
Isola sier han ser for seg at banen vil starte med lite grep, og at førerne vil klage, men sier at Pirelli lever godt med det.

OBS! Vær også oppmerksom på at tidsplanen for løpet i Las Vegas går klokken 22 lørdag kveld lokal tid noe som gjør at du må tidlig opp for å få med deg både trening, kvalifisering og løp.

Sendingen fra første trening starter 05.25 på fredag morgen, mens løpet går 07.00 søndag morgen norsk tid.

Foto: Garth Milan / Red Bull Content Pool