Hjem Nyheter Ferrari på topp da tilskuerne ble kastet ut før treningen

Ferrari på topp da tilskuerne ble kastet ut før treningen

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Ferrari har på alle måter vært i begivenhetenes sentrum fredag.

Formel 1s tilstedeværelse i Las Vegas fikk en katastrofal start i første trening da betongrammen rundt et kumlokk løsnet og traff Carlos Sainz bil. Den treningen ble avlyst etter kun åtte minutter, og trening to ble utsatt i to og en halv time. 

Fredagens andre trening kom til slutt i gang 11:30 norsk tid, og for å gjøre opp for tapt tid varte den i en og en halv time. Lokalt var klokka halv tre på natta, og for å få logistikken til å gå opp hadde publikum allerede fått beskjed om å forlate tribunene. 

At treningen var utsatt hjalp i det minste Ferrari ved at de rakk å gjøre spanjolens bil kjørbar, men det var også den eneste positive nyheten for Sainz. Dommerne har nemlig gjort det klart at de ikke gjør noe unntak for den spesielle hendelsen i treningen, og han får dermed en ti plassers gridstraff for å ha byttet for mange komponenter på bilen denne sesongen. 

LES OGSÅ: Sainz slipper ikke straff

Ute på banen var Sainz rask, og sammen med teamkamerat Charles Leclerc og Red Bulls Max Verstappen byttet de på å toppe resultatlisten den første delen av treningen før også førere som Lewis Hamilton og Alexander Albon begynte å blande seg inn i toppen. 

Ved halvkjørt trening ble banen tydelig raskere da Alonso toppet resultatlisten tross enkelte feil på sin runde. Da det nærmet seg slutten på treningen var det igjen Ferrari på topp med Leclerc foran Sainz, og det var også de to som toppet resultatlisten ta treningen var ferdigkjørt.

Lørdag morgen norsk tid kjøres trening tre 05:30 før det er duket for kvalifisering 09:00. Skal du få med deg alt som skjer burde du forøvrig sørge for å ha to skjermer tilgjengelig. 08:50 norsk tid starter nemlig kvalifiseringsløpet i Macao med Dennis Hauger fra åttende startposisjon, og det løpet kan du se via våre sider her!

LES OGSÅ: Hauger nummer åtte i Macao-kvalifisering

Resultater trening to

 1. Charles Leclerc, Ferrari
 2. Carlos Sainz, Ferrari, +0,517
 3. Fernando Alonso, Aston Martin, +0,528
 4. Sergio Perez, Red Bull, +0,820
 5. Valtteri Bottas, Alfa Romeo, +0,864
 6. Max Veratappen, Red Bull, +0,918
 7. Nico Hulkenberg, Haas, +1,224
 8. Lance Stroll, Aston Martin, +1,231
 9. Lewis Hamilton, Mercedes, +1,398
 10. Alexander Albon, Williams, +1,423
 11. Lando Norris, McLaren, +1,599
 12. George Russell, Mercedes, +1,625
 13. Kevin Magnussen, Haas, +1,652
 14. Osar Piastri, McLaren, +1,722
 15. Pierre Gasly, Alpine, +1,869
 16. Esteban Ocon, Alpine, +1,976
 17. Yuki Tsunoda, AlphaTauri, +2,147
 18. Zhou Guanyu, Alfa Romeo, +2,391
 19. Daniel Ricciardo, AlphaTauri, +2,415
 20. Logan Sargeant, Williams, +2,875