Hjem Nyheter Verstappen raser mot Vegas-arrangørene: – Jeg hadde rasert hele stedet

Verstappen raser mot Vegas-arrangørene: – Jeg hadde rasert hele stedet

Foto: Dan Istitene / Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen raser mot arrangørene etter at Vegas-fansen ble refundert med en rabattkupong til løpets fanshop etter å ha blitt sendt hjem før den andre fritreningen torsdag. 

Martin Blakstad Oddstøl

– Så da tjener de penger på dette? Supert! Hvis jeg hadde vært en fan så hadde jeg revet ned hele stedet. Det kan ikke være sant, kan det?, sa Max Verstappen ifølge Autosport, da han vite at Vegas fansen ble refundert i form av et gavekort.

Etter å ha blitt sendt hjem tidlig har Vegas tilskuerne nå blitt refundert i form av en rabattkode på drøyt to tusen kroner til løpets nettbutikk. 

– Etter gårsdagens hendelse så vi oss nødt til å stenge publikumsområdet i forkant av den andre fritreningen. Som takk for støtten ønsker vi å tilby deg en kupong på 200 dollar til løpets offisielle nettbutikk.

Slik lyder en melding arrangøren har sendt ut til alle som hadde torsdagsbillett til helgens Las Vegas Grand Prix, gjengitt av Autosport. 

Tilskuerne som var tilstede på torsdagen fikk bare med seg åtte minutter med action før den første fritreningen ble avbrutt da betongrammen på en av banens kumlokker løsnet og påførte store skader på bilen til Carlos Sainz.

Banemannskapet måtte da inspisere og tette igjen alle de andre kumlokkene rundt den 6,2 kilometer-lange gatebanen i Las Vegas. Den påfølgende andre fritreningen måtte da utsettes med to og en halv time. 

Overskred antall lovlige arbeidstimer

Da trening to omsider kom i gang hadde ansatte ved arrangementet overskredet maks antall arbeidstimer. Uten vakthold var det ikke forsvarlig med publikum til stede, og samtlige ble beordret om å dra hjem i halv to tiden natt til fredag lokal tid. Trening 2 ble satt i gang 02:30 lokal tid og ble kjørt uten tilskuere. 

Sjef for Las Vegas Grand Prix, Renee Wilm sier i en uttalelse at de var bekymret for de ansatte ved banen som hadde vært på jobb siden tidlig torsdag morgen, samtidig som at de skal jobbe de kommende dagene. 

– Vi var også bekymret for transportansatte som har ansvaret for å kjøre tilskuerne tilbake til sine hoteller. I Nevada er det en maksgrense på hvor mange arbeidstimer man kan jobbe, og flere var farlig nære den grensen, heter det i en uttalelse.

– I tillegg så trengte personalet tid til å rengjøre området for å sørge for at publikumsopplevelsen blir så god som mulig over de resterende dagene.

Etter bare å ha fått med seg åtte minutter med action får fansen nå fansen en refusjon i form at en rabattkupong på 200 dollar til å bruke i løpets nettbutikk. Etter dagens kurs tilsvarer det 2150 kroner. 

Foreløpig er det bare tilskuere med enkeltbilletter til torsdag som har fått tilsendt denne rabattkoden. Det er ikke kjent om arrangørene vil refundere fans med fredags, lørdags og helgepass.