Hjem Nyheter Verstappen vant storslått Las Vegas Grand Prix

Verstappen vant storslått Las Vegas Grand Prix

Foto: Jared C. Tilton / Getty Images Red Bull Content Pool

Det så lenge ut til at det ikke skulle bli Verstappens dag, men selv etter å ha kollidert tidsstraffer eller kollisjoner med andre førere kunne stoppe nederlenderen fra å ta seier nummer atten for året.

Martin Oddstøl

Las Vegas sine korte svinger, store bremsesoner og lange rettsrekker leverte et vanvittig show i byens første Grand Prix-løp siden 1982. Inn i den siste svingen på den aller siste runden stupte Charles Leclerc på innersiden av Sergio Perez og sikret seg andreplassen.

– Det er det råeste Formel 1-løpet jeg har sett noen gang, ropte Viaplay kommentator Atle Guldbrandsen.

Da pulsen fikk senket seg innrømte Gulbrandsen at han muligens hadde blitt revet litt med, men fastslo at det definitivt hadde vært et rått løp.

– Og for en helt rå forbikjøring, sa Gulbrandsen da Leclerc tok seg forbi Perez på den siste runden.

Max Verstappen hadde på det tidspunktet tatt seg opp i ledelsen, men det så lenge ut til å ikke bli nederlenderens dag.

Verstappen tok starten, men fikk tildelt en fem sekunders-straff da han presset Charles Leclerc av banen I den første svingen. Foto: Chris Graythen / Getty Images / Red Bull Content pool

Verstappen fikk straff

Fra andre startblokk var det Max Verstappen som kom best av gårde og spurtet forbi Leclerc inn i den første svingen. Verstappen klarte derimot ikke svingen, og ble dermed tildelt en fem sekunders tidsstraff for å ha presset Leclerc ut.

– Det er rart at det ikke skal være lov å kjempe mot hverandre inn i den første svingen. De var jo så og si side om side, sa Viaplay ekspert Henning Isdal om straffen.

Verstappen protesterte derimot ikke nevneverdig på avgjørelsen og sendte heller en hilsen til dommerstaben.

– Flott. Fortell dommerne at jeg hilser, sa Verstappen over radioen.

Med en tidsstraff i lomma prøvde Verstappen å sette opp tempo i restarten, men lyktes ikke og mistet i stedet ledelsen til Charles Leclerc. Verstappen gikk tidlig inn i depot og tok samtidig sin tidsstraff unnagjort ved å stå fem ekstra sekunder.

Ute på banen igjen begynte Verstappen å ta seg oppover i feltet igjen. I det løpet var halvveis prøvde Max Verstappen seg på innersiden av George Russell. Det endte i et sammenstøt og mindre skader både på Russell sin Mercedes og Verstappens Red Bull. Russell ble senere tildelt en fem sekunders tidsstraff for kollisjonen.

Skadene hindret derimot ikke Verstappen nevneverdig da nederlenderen raskt kjørte seg oppover før han overtok ledelsen femten runder før slutt.

Topp ti, Las Vegas Grand Prix

1. Max Verstappen, Red Bull, 1:35.614

2. Charles Leclerc, Ferrari, +2.070

3. Sergio Perez, Red Bull, +2.241

4. Esteban Ocon, Alpine, +18.665

5. Lance Stroll, Aston Martin, +20.067

6. Carlos Sainz Jr, Ferrari, +20.834

7. Lewis Hamilton, Mercedes, +21.755

8. George Russell, Mercedes, +23.091

9. Fernando Alonso, Aston Martin, +25.964

10. Oscar Piastri, McLaren, +29.496