Hjem Nyheter Andretti + GM+ Ilmor = sant?

Andretti + GM+ Ilmor = sant?

Et rykte som gikk i Las Vegas var at General Motors kan være interessert i å kjøpe Ilmor Engineering. Formålet er selvsagt å bygge motoren til 2028-utgaven av Andrettis F1-bil.

Ilmore har gjennom svært mange år vært en viktig aktør i Formel 1, og i annen motorsport. De siste selskapet vært involvert i utviklingsarbeid for Honda i Formel 1, samtidig som de har jobbet med Chevrolet i IndyCar. Ilmor har også vært sentrale i arbeidet med å utvikle den nye hybridenheten som innføres i IndyCar neste sesong.

IndyCar-motoren fra Ilmor bygges for Chevrolet i England, men selskapet har også et teknisk senter i Plymouth, Michigan, som også jobber med utviklingen av disse motorene.

LES OGSÅ: Cadillac vil bygge motor for Andretti

Ilmor har også en egen F1-historie, og leverte motorer til blant annet March, Tyrell og Sauber fra 1991 til 1994.

Tidlig i prosessen med å skaffe seg en plass i Formel 1, fortalte Andretti at de hadde en avtale med Renault, men denne har siden blitt avkreftet, noe som etterlot teamet uten motoravtale. Det betyr at om Andretti skal gå inn i F1 i 2025, trenger de å få på plass en avtale raskt – om ikke kan det bli vanskelig for det amerikanske teamet å unngå å måtte vente til det nye motorreglementet, og kanskje like viktig, den nye Concorde-avtalen, er på plass fra 2026.

Det som i dag er Ilmor Racing var en divisjon av det opprinnelige selskapet som ble skilt ut da Mercedes overtok den originale Ilmor-selskapet tilbake i 2005. Den andre delen av Ilmor eies av Mario Illien og Penske Racing fra Delaware. Nå tyder mye på at en av dem, eller begge kan være interessert i å selge til GM.

Det var mange sentrale personer fra GM på plass i Las Vegas, inkludert Eric Warren, administrerende direktør for GM Motorsport, Jim Campbell, visepresident for GM Performance & Motorsports og Russ Oblenes, direktør for GMs Performance and Racing Propulsion Team.

Om GM skal ha på plass en egenutviklet konkurransedyktig motor, begynner de å få det travelt – da kan det å kjøpe Ilmor være en snarvei de kan være avhengige av for å lykkes.