Hjem Nyheter Verstappen vant igjen – slik endte årets Formel 1-sesong

Verstappen vant igjen – slik endte årets Formel 1-sesong

Max Verstappen feiret med donuts etter en suveren sesong. Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

For 19. gang denne sesongen og 54. gang i karrieren vant Max Verstappen et Formel 1-løp.

Det er Verstappens syvende seier på rad, og han har nå flere seiere enn Sebastian Vettel. Nå er det kun Lewis Hamilton (103) og Michael Schumacher (91) som står med flere. Årets siste løp representerte i det hele tatt sesongen ellers; Verstappen vant enkelt.

Charles Leclerc presset Verstappen ved flere anledninger på den første runden, men nederlenderen som startet fra pole position holdt fast på ledelsen og dro etterhvert ifra i suveren stil. Leclerc hadde på sin side kontroll på andreplassen.  

– En fantastisk sesong. Det var litt emosjonelt å sitte i bilen som har gitt så mye suksess. Jeg må gi en stor takk til Red Bull for det som har vært et fantastisk år. Det blir vanskelig å gjøre noe sånt igjen men vi har definitivt satt pris på dette året, sa Verstappen etter målgang. 

Mercedes vs. Ferrari

Lando Norris startet løpet fra femte startposisjon, men etter å ha passert George Russell i starten og teamkamerat Oscar Piastri var briten oppe på tredjeplass. Etterhvert nærmet George Russell seg igjen, og etter et svakt depotstopp fra McLaren var det Russell som tok over tredjeplassen. 

Litt lenger bak i feltet kom Sergio Perez jagende fra niende startposisjon. Til slutt kom han kom seg forbi Norris og og opp på fjerdeplass. Etterhvert kom han seg også forbi Russell, men han hadde en fem sekunders straff å ta hensyn til etter et sammenstør med Norris. Da startet taktikkeriet. 

Det skilte nemlig kun fire poeng mellom Mercedes og Ferrari i kampen om andreplassen i konstruktørmesterskapet. Sainz var utenfor poengplass, Leclerc var nummer to og Hamilton nummer lå som nummer ni. I praksis gjorde det at Ferrari var avhengig av at Perez dyttet Russell ned til fjerdeplass. For at det skulle skje slapp Leclerc Perez forbi seg i håp om at det skulle gjøre at luken mellom Perez og Russell oversteg fem sekunder, men det gikk ikke slik monegaskeren håpet. På resultatlisten var Leclerc nummer to, Russell nummer tre og Perez nummer fire. Følgelig ble Mercedes nummer to i konstruktørmesterskapet foran Mercedes. 

LES OGSÅ: Hauger avsluttet sesongen med syvendeplass

Konstruktørmesterskapet

 1. Red Bull – 860
 2. Mercedes – 409
 3. Ferrari – 406
 4. McLaren – 302
 5. Aston Martin – 280
 6. Alpine – 120
 7. Williams – 28
 8. AlphaTauri – 25
 9. Alfa Romeo – 16 
 10. Haas – 12

Verdig avslutning for AlphaTauri

Samtidig holdt McLaren unna for Aston Martin i kampen om fjerdeplassen. Bak Norris og Piastri som kom i mål som nummer fem og seks sikret Yuki Tsunoda en imponerende syvendeplass i det som var det siste løpet med AlphaTauri-navnet og med Franz Tost som teamsjef for Red Bulls sesterteam. Neste sesong er det Laurent Mekies som vil styre skuta som ifølge ryktene kan bli hetende Racing Bulls. 

Til tross for Tsunodas poengfangst var det til slutt Williams som ble nummer syv i konstruktørmesterskapet foran Alphatauri. Alfa Romeo og Haas ble liggende på nest siste og sisteplass etter at ingen av de sanket poeng i årets siste løp. 

Neste sesong ruller i gang med Bahrain Grand Prix om «bare» 96 dager. Før den tid skal teamene også teste sine respektive 2024-biler. 

Sjekk ut vår kalender!

Førermesterskapet

 1. Max Verstappen, Red Bull, 575
 2. Sergio Perez, Red Bull, 285
 3. Lewis Hamilton, Mercedes, 234
 4. Fernando Alonso, Aston Martin, 206
 5. Charles Leclerc, Ferrari, 206
 6. Lando Norris, McLaren, 205
 7. Carlos Sainz, Ferrari, 200
 8. George Russell, Mercedes, 175
 9. Oscar Piastri, McLaren, 97
 10. Lance Stroll, Aston Martin, 74
 11. Pierre Gasly, Alpine, 62
 12. Esteban Ocon, Alpine, 58
 13. Alexander Albon Williams, 27
 14. Yuki Tsunoda, AlphaTauri, 17
 15. Valtteri Bottas, Alfa Romeo, 10
 16. Nico Hulkenberg, Haas, 9
 17. Daniel Ricciardo, AlphaTauri, 6
 18. Guanyu Zhou, Alfa Romeo, 6
 19. Kevin Magnussen, Haas, 3
 20. Liam Lawson, AlphaTauri, 2
 21. Logan Sargeant, WIlliams, 1
 22. Nyck de Vries, AlphaTauri, 0