Hjem Nyheter Ferrari signerer Leclerc til 2029

Ferrari signerer Leclerc til 2029

Ifølge La Gazzetta dello Sport har Ferrari signert en avtale med Charles Leclerc som binder ham til 2029.

Til tross for at Leclerc har vært klar på at fornyelse av kontrakten med Ferrari har vært nært forestående, er lengden på den nye avtalen overraskende. I følge den svært anerkjente, og normalt godt informerte, La Gazzetta dello Sport er altså Ferrari og Leclerc blitt enige om det som blir den foreløpig lengste avtalen i dagens F1-felt.

Leclerc regnes som en av de beste førerne i dagens felt, og Ferrari følger opp det som har blitt standarden for denne type kontrakter som for Max Verstappen (2028) og Lando Norris (2025).

LES OGSÅ: Williams forlenger med Sargeant

Monegaskeren har dermed signert en ny femårskontrakt, som følger den eksisterende kontrakten som ble kunngjort i desember 2019 og gikk ut neste sesong, det er et grep som krever mye både av begge parter.

Avtalen er selvsagt også en bekreftelse på det som har blitt stadig tydeligere, nemlig at Charles Leclerc er førstefører i Ferrari, noe som Carlos Sainz Jr. må ta med seg i vurderingen når han planlegger sin videre karrière.

La Gazzetta dello Sport skriver i sin sak at det ligger en såkalt prestasjonsklausul i avtalen, som gjør at Leclerc har en mulighet til å gå ut av avtalen, om Ferrari ikke er konkurransedyktig når det tredje året i avtalen starter.