Hjem Nyheter Silly season: Hva nå Mercedes? Disse førerne kan bli Hamiltons erstatter

Silly season: Hva nå Mercedes? Disse førerne kan bli Hamiltons erstatter

Ukens sjokknyhet åpner for en rekke spørsmål som foreløpig står uten svar. Et av de; hvem skal erstatte Hamilton i Mercedes?

Om du helt tror på det eller ei er det nå offisielt bekreftet – Lewis Hamilton forlater neste sesong Mercedes etter 12 år til fordel for Ferrari. Etter seks VM-titler og 82 Grand Prix-seiere er det ikke akkurat små sko å fylle, men noen skal like fullt gjøre det.

George Russell vil sannsynligvis bli den klare ledestjernen, i alle fall frem til et nytt tilskudd har imponert hos sølvpilene. Avhengig av om Mercedes ønsker erfaring eller rått talent har de en rekke alternativer.

Hamiltons nye teamkamerat Charles Leclerc og McLarens Lando Norris er i utgangspunktet to soleklare kandidater, men etter hver sin langtids-forlengelse fremstår dette tvilsomt. Forøvrig melder Sky at Leclerc visste om Hamilton-overgangen før han signerte den forlengelsen. 

LES OGSÅ: Hamilton går til Ferrari

Carlos Sainz

Hamilton-situasjonen har sørget for at Carlos Sainz står uten arbeidsgiver i 2025, men kanskje er det ikke mer komplisert enn at de to bytter plass. Sainz er mye omtalt i forbindelse med Audi, og nylig også med Aston Martin, Alpine og Williams, men det var før man trodde at Mercedes i det hele tatt var en mulighet. 

Alex Albon

Albon seiler blant flere opp som er av de fremste alternativene for det ledige Mercedes-setet. Oppholdet i Red Bull ble kortvarig, men returen til griden hos Williams har vært imponerende. Mercedes sterke bånd til Williams skader heller ikke i denne sammenhengen.

Fernando Alonso

Alonso begynner å dra på åra, men det skulle man ikke tro etter den imponerende sesongen spanjolen leverte i Aston Martin. Skal man gå for erfaring finner du ikke et bedre alternativ, og historien viser at han ikke er fremmed for en plutselig overgang. Motivasjonen for en ny VM-tittel skal i alle fall ingen tvile på. 

LES OGSÅ: Dette sier ekspertene om sjokk-overgangen

Esteban Ocon 

Alpine-føreren var lenge en del av Mercedes-systemet, og selv etter å ha vært flere år i Alpine er det faktisk Mercedes som representerer han i markedet. Han har også et godt forhold til teamsjef Toto Wolff, og kanskje passer han godt inn som George Russells teamkamerat. 

Mick Schumacher 

Etter Haas-exiten har Mick Schumacher vært å finne i Mercedes-garasjen, og selv om han denne sesongen skal kjøre Langdistanse-VM for Alpine har han ikke lagt Formel 1-drømmen på hylla. 

Frederik Vesti

Den danske føreren imponerte mange i Formel 2 i fjor. Om han imponerer som reserve og i European Le Mans series kan han være på rett sted til rett tid.

Andrea Kimi Antonelli

Det virker kanskje litt drøyt at en fører som nylig kjørte mot og ved flere anledninger ble slått av vår egen Martinius Stenshorne skal kjøre Formel 1 neste sesong, men det er faktisk mulig. Antonelli er uten tvil et stjerneskudd, og det er ikke uten grunn at han støttes såpass betydelig av Mercedes og at han i år hopper over Formel 3. Kanskje tas han opp som «læregutt» under Russell om han leverer varene i sin første Formel 2-sesong. 

For både Schumacher, Vesti og Antonelli kan det dog være mer sannsynlig å skli inn i Williams hvor det kan være både et og to ledige seter om Albon får Mercedes-setet og Sargeant ikke bedrer prestasjonene betydelig. 

LES OGSÅ: Bearman blir Haas- og Ferrari-reserve

Daniel Ricciardo

Ricciardo som i fjor kom tilbake på griden har vært linket til Mercedes ved flere anledninger. Han må nok bevise mer av sitt gamle jeg, men han kan potensielt være en ypperlig teamkamerat for George Russell. 

Nyck de Vries

Sannsynligheten her er lav, men med såpass sterke Mercedes-bånd over flere år må også Nyck de Vries nevnes. Selv om AlphaTauri-karrieren ble kort har Toto Wolff vist at han er mer tålmodig med nederlenderen enn med et headset i stressende situasjoner. 

Hvem tror du kommer inn i Mercedes? Og hva med ringvirkningene av et en av disse førerne går til Mercedes? Kom med ditt tips på vår profil på Facebook, Instagram, Twitter/X, Threads eller Tiktok!

LES OGSÅ: Dette tenker Hauger om den nye Formel 2-bilen