Hjem Nyheter Formel-1.no satser på fantasy – her er alt du trenger å vite...

Formel-1.no satser på fantasy – her er alt du trenger å vite før årets sesong

Formel 1s fantasy-spill er tilbake, og denne sesongen kan du engasjere deg i spillet for fullt sammen med Formel-1.no.

Joakim Stenløs og Kristian Nielsen

Gjennom sesongen kan du engasjere deg ytterligere i Formel 1 ved å spille fantasy-versjonen, og i år vil Formel-1.no hjelpe deg på veien til suksess. I podkasten Tangeringspunktet vil vi før hver løpshelg komme med en egen Fantasy-episode med alt du trenger å vite før laget må settes. 

Slik fungerer det

I Formel 1 fantasy blir du tildelt 100 millioner for å sette opp ditt lag. Du skal plukke ut fem førere og to konstruktører, som har ulik verdi basert på hvor bra man tror de vil gjøre det denne sesongen. 

Faktisk kan du sette opp hele tre team, og du kan med andre ord gå for tre ulike strategier gjennom sesongen og se hva som lønner seg. Men: i de fleste ligaer er det kun mulig å melde på et av lagene. 

Prisingen er dynamisk slik at om du velger en fører som er billig priset og vedkommende plukker en hel haug med poeng vil lagverdien din øke. Om for eksempel Williams Alexander Albon som før sesongen er verdt syv millioner presterer svært godt i de første løpshelgene kan du selge han for en høyere pris på et senere tidspunkt.

Etter å ha satt laget ditt til årets første løpshelg har du to gratis bytter før hver løpshelg. Om du gjør flere bytter enn det vil hvert ekstra bytte bety minus ti poeng. Om du ikke bruker et eller flere bytter før en løpshelg vil et bytte rullere over til neste løpshelg slik at du kan gjøre tre gratis bytter den uken. 

Den første Fantasy-episoden er ute allerede nå med alt du trenger å vite for å sette ditt lag til årets første runde.

Dette gir poeng

Førere og konstruktører får poeng basert på hvordan de gjør det i løpshelgen. Mer konkret følges denne poengskalaen:

Bli med i vår liga – enten via koden P2AFUX4WD04 eller via denne linken!

Hva er Chips?

Gjennom sesongen har du seks fordeler du kan bruke, såkalte chips. Hver av de kan kun brukes en gang så tenk nøye gjennom når og hvordan du bruker de.

Autopilot – denne fordelen endrer DRS til føreren på laget ditt som fikk flest poeng. Du kan dermed være sikker på at du får maks ut av DRS-valget ditt. 

Ekstra DRS – i tillegg til den vanlige DRS-funksjonen hvor en fører får dobbelt poeng kan du også gi en fører trippel DRS. Dermed har du en fører som plukker dobbelt poeng, og en fører som plukker trippelt poeng. 

No Negative – Med bruk av denne chippen fjernes alle eventuelle minuspoeng du drar med deg i løpet av en helg. 

Wildcard – Wildcard gir deg fritt antall bytter innenfor budsjettet, og du kan dermed endre laget ditt fullstendig. 

Limitless – For en løpshelg kan du velge hvem som helst til laget ditt – uavhengig av pris. Etter løpshelgen stilles laget tilbake til slik det var før du aktiverte chippen.

Final Fix – Med final fix kan du bytte en fører mellom kvalifisering og løp. Du beholder poengene får føreren du hadde først fra kvalifiseringen, og får poeng fra føreren du bytter til i løpet.

Tipsene for å lykkes

I podkastepisoden har vi med oss Syver Sandvik som i 2023 ble nummer fire totalt blant over to millioner spillere. Formel-1.no har også snakket med Adam Medeiros som står med flere gode plasseringer de siste årene, og som ikke minst står bak nettsiden F1fantasyHQ. Han påpeker at mange faller av underveis, og man kan følgelig tjene mye bare på å oppdatere laget gjennom hele sesongen. 

– Det som skiller toppspillerne fra vanlige fans er å følge spillet for hele sesongen. I 2023 startet Aston Martin som den klare nummer to konstruktøren, men McLaren slo tilbake etter Canada Grand Prix. Spillere som la merke til McLarens tilbakekomst i de første løpene plukket en hel Haig med ekstra poeng og fikk en stor verdivekst med Lando og Oscar. Det øker budsjettet ditt så du har råd til et bedre lag senere i sesongen, forteller Medeiros til Formel-1.no.

Han er også opptatt av å spille chips på riktig tidspunkt, og da kan det være lurt å notere seg hvilke helger det kjøres sprintløp.

– For eksempel gir 3X DRS-boosten mest poeng i en sprinthelg siden førerne plukker poeng tre ganger, forteller han.

Få flere tips i Fantasy-episoden som kan sees på YouTube eller høres der du konsumerer dine podkaster. Du finner også alle episodene på våre sider.