Hjem Nyheter Intensivt Formel 3-løp for Stenshorne

Intensivt Formel 3-løp for Stenshorne

Årets første Formel 3-hovedløp er over og det ble en tøff helg for gutten fra Hokksund.

Kristian Nielsen

Etter en kvalifisering som endte i en 22. plass skulle både sprinten og hovedløpet bli vanskelige. Martinius kjørte seg opp til en 11. plass under gårsdagens sprint og øyner et like godt løp i dag.

Det var svenske Dino Beganovic som startet fra pole men fikk ikke bilen i gang fra start og raste nedover feltet. Luke Browning tok seg dermed seg opp i ledelsen og beholdt den til løpets ende. Etter åpningsrundene av løpet stabiliserte feltet seg og det ble et langt drs-tog fra Browning og ned til Tsolov på en 9. plass.

Det var et disiplinert løp av Stenshorne som tok seg forbi bil etter bil og etter seks runder fant vi han på en 17. plass. To runder senere får vi se nordmannen for første gang på skjermen når han varter opp med en lekker forbikjøring på Esterson ut av sving fire og fem.

Etter runde 14 var Martinius oppe på en 14. plass, men med en slitende Charlie Wurz så var det over 5 sekunder til nestemann. Wurz sliter vell og merke bak Stenshorne også, og det går bare 3 runder før føreren fra Østerrike er over 2 sekunder bak og blir forbikjørt av Dino Beganovic. Beganovic har kjørt seg opp fra sisteplass.

Med tre runder igjen har Stenshorne og Beganovic kjørt seg opp de 5 sekundene de lå bak og begge kjørte seg også forbi ARTs Van Hoepen. Runden etter låser Stenshorne inn i sving 1 og får en dårlig utgang. Svensken klarer dermed å følge tett og tar seg forbi nordmannen.