Hjem Nyheter FIA-president Ben Sulayem etterforskes for å ha prøvd å påvirke Formel 1-løp

FIA-president Ben Sulayem etterforskes for å ha prøvd å påvirke Formel 1-løp

Mohammed Ben Sulayem, her med Max Verstappen under fjorårets Storbritannia Grand Prix. Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Nok en saga faller inn over Formel 1-paddocken. 

Mens Formel 1-verden allerede er oppslukt i den pågående Red Bull-sagaen med Christian Horners påståtte upassende oppførsel mot en kvinnelig kollega er det nå FIA-president Mohammed Ben Sulayem som settes i kritisk søkelys.

Ben Sulayem etterforskes nå for å ha forsøkt å påvirke et løpsresultat i Formel 1. Det melder blant annet BBC. 

En varsler skal ha fortalt at Ben Sulayem prøvde å endre en straff gitt til Fernando Alonso i Saudi-Arabia Grand Prix 2023. Alonso fikk en ti sekunders straff for at en mekaniker rørte bilen mens han sonet en eksisterende fem sekunders straff i forbindelse med et pitstopp. Straffen gjorde at han falt fra tredjeplass til fjerdeplass i løpet. 

Varsleren har ifølge BBC sagt at Ben Sulayem ringte Abdullah bin Hamas bin Isa Al Khalifa. Han er visepresident for sport i midtøsten og nord-afrika, og var i Saudi-Arabia. Han skal ha gjort det klart at Alonsos straff burde endres, og han skal ha forventet at dommerne endret straffen. 

Det er FIAs etikk-komite som skal undersøke saken, noe som normalt tar fem til seks uker. Ben Sulayem eller FIA har ikke uttalt seg om saken i skrivende stund.