Hjem Nyheter Marko kan bli utestengt

Marko kan bli utestengt

Foto: Mark Thompson/ Getty Images) / Red Bull Content Pool

Dramatikken i Red Bull ser ikke ut til å ha noen ende. Nå innrømmer Helmut Marko at han kan bli suspendert av teamet som følge av en etterforskning mot den mektige rådgiveren.

Ikke før var tilsynelatende Red Bull-teamets sjef Christian Horner utenfor mistanke, men nå har det kommet frem at Helmut Marko kan stå overfor sanksjoner fra teamet.

LES OGSÅ: Verstappen var suveren på kvalifisering

Bare 24 timer etter at den kvinnelige ansatte i sentrum av anklagene mot Horner ble suspendert som en følge av funnene fra granskingen av saken, er nå Marko under lupen.

I følge britiske Autosport er Marko er gjenstand for en etterforskning av Red Bull relatert til ulike medielekkasjer som har funnet sted siden det ble kjent at Horner ble undersøkt av eierselskapet Red Bull

Etterforskningen pågår fortsatt, og det er ikke kommet til noen konklusjon angående om Marko i det hele tatt har brutt reglene. Skulle han bli funnet skyldig i å ha lekket konfidensiell informasjon til media, kan han også risikere sanksjoner fra teamet.

Ovenfor den østerrikske kringkasteren ORF i Saudi-Arabia, skal Marko ha innrømmet at det var en sjanse for at han kunne være fraværende fra det neste løpet i Australia.

På spørsmålet om det er en mulighet for at han kan bli suspendert allerede fra mandag svarte Marko:
– Jeg vil uttrykke meg slik, det er vanskelig å vurdere, eller la oss si det slik, til slutt bestemmer jeg selv hva jeg gjør. Den teoretiske muligheten eksisterer alltid. Jeg synes det er et veldig komplekst problem. Igjen, vi søker harmoni innad i laget. Dette verdensmesterskapet vil være utfordrende nok med 24 løp, og vi må fokusere på det.

Problemene i Red Bull har ikke blitt mindre av at det stadig har sluppet informasjon ut av teamet, og nylig nevnte Marko at motorpartner Honda også har søkt forklaringer på hva som har foregått med hensyn til etterforskningen.

Forholdet mellom Marko og Max Verstappen er svært tett, og det er antydet at det finnes en klausul i Verstappens kontrakt som ville tillate ham å forlate hvis Marko går av – noe som er grunnen til at den erfarne østerrikeren mener det er viktig at situasjonen blir ordnet snart.

– Max er utvilsomt lagets viktigste enkeltperson. Det finnes ingen raskere fører for øyeblikket, og hvis vi skulle miste ham, ville det være et enormt tap, spesielt siden det også er et utrolig antall mekanikere, inkludert ingeniører, som alle jobber utrolig hardt for Max. For meg er det ganske åpenbart og klart at Max er den viktigste delen av laget, sa Marko.